Internacional

El món a l’inrevés

Champions League. Tots els gols de jugada que ha rebut l’Atlético aquest curs han arribat després d’una centrada lateral. El conjunt de Diego Pablo Simeone, amb dificultats a Europa, rep avui el Qarabag

L’Atlético de Diego Pablo Simeone s’ha convertit en els darrers anys en un dels equips més potents d’Europa basat, sobretot, en un sistema defensiu espectacular. Des que està orientat pel tècnic argentí, la defensa ha estat la gran virtut del conjunt roig-i-blanc i, de fet, de les últimes cinc lligues, en quatre de les quals ha estat el conjunt menys golejat del campionat. Ha estat sempre, doncs, aquest Atlético un equip molt difícil de batre, sostingut per un porter de talla mundial –primer va ser Courtois, ara és Oblak– i completat per una sèrie de futbolistes que, la gran majoria, saben com comportar-se perfectament en situacions defensives.

Intensitat, ordre i treball col·lectiu són les premisses de Simeone, autor d’un equip capaç de tombar a Europa totpoderosos com el Barça –dues vegades– i el Bayern. “L’Atlético defensa molt bé. Encaixa pocs gols, perquè està ben estructurat”, va explicar Pep Guardiola fa un any i mig quan dirigia el Bayern i es va quedar a les portes de la final de la Champions League eliminat pels roig-i-blancs a semifinals. “Tanquen bé els passadissos, deixen pocs espais, saben tancar-se a l’àrea i són ràpids al contraatac”, va afegir el tècnic català. “Són els millors del món en el replegament intensiu, un equip que complica molt l’última fase del joc”, va manifestar Luis Enrique en una de les moltes vegades que es va enfrontar amb l’equip colchonero com a tècnic del Barça. Els entrenadors de dos dels millors equips del Vell Continent ho testificaven, atacar en estàtic l’Atlético era un calvari.

Aquesta campanya, però, l’equip de Simeone està mostrant una debilitat inaudita: tots els gols de jugada que ha encaixat el conjunt madrileny aquest curs (8) han estat després d’una centrada lateral. Tot i que defensar aquest tipus d’acció ha estat un dels punts forts dels roig-i-blancs en els últims temps, enguany està sent el seu principal mal. A més, d’aquests vuit gols rebuts –en total n’hi han fet nou, vuit de jugada i un de penal– sis han estat de cap. Stuani a Montilivi, després de dues centrades d’Àlex Granell va ensenyar el camí en la primera jornada, i tota la resta de dianes que ha encaixat Oblak han tingut el mateix patró, amb l’excepció del gol de l’Elx en la copa, obra de Lolo Plá, de penal. Calleri (Las Palmas), Raúl García (Athletic), Morata i Batshuayi (Chelsea), Luis Suárez (Barça) i Bacca (Vila-real), al primer toc, i finalitzant enviaments des dels costats, han infligit als colchoneros.

Un ull a l’Olímpic de Roma

No passa un bon moment l’equip de Simeone, que només ha guanyat un dels últims set partits que ha disputat i que avui (20.45h/beIN) es juga bona part del seu futur europeu, que el té complicat. Sense Koke ni Ferreira Carrasco, encara lesionats, els colchoneros reben al Qarabag al Metropolitano, amb l’obligació de guanyar, i amb un ull posat a Itàlia on Roma i Chelsea s’enfronten en l’altre partit del grup. “Es veurà la rebel·lia d’un grup que lluita des de fa molt per ser entre els millors. Tenim una oportunitat meravellosa”, va explicar ahir el preparador argentí. “Em sento millor que mai, confio en els meus futbolistes. Si seguim competint com vam fer-ho contra el Vila-real, arribaran coses millors”, va assegurar el tècnic.

LA DADA

1
partit
dels últims set disputats ha guanyat l’Atlético. Una derrota, cinc empats i una victòria és el bagatge.

LES FRASES

Confio en els meus futbolistes. Si seguim competint com en l’últim partit, arribaran coses millors
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO

DEBILITAT INAUDITA

Es veurà la rebel·lia d’un grup que lluita des de fa molt per ser entre els millors. Tenim una oportunitat meravellosa
Dels nou gols rebuts pel conjunt ‘colchonero’ aquesta temporada, sis han estat de cap
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)