Internacional

Futbol

Lliga de campions

Pèrdua de credibilitat

Grup H. El Real Madrid no ofereix resposta i surt escaldat de Wembley, on el Tottenham el supera amb claredat i retrata el mal moment que viu el conjunt dirigit per Zinedine Zidane

TOTTENHAM 3 R. MADRID 1

TOTTENHAM:Lloris, Trippier, Sánchez, Alderweireld (Sissoko, 24’), Vertonghen, Davies, Dier, Winks (Dembélé, 66’), Eriksen, Dele Alli i Kane (Llorente, 79’).REAL MADRID:Casilla, Achraf, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric (Theo, 81’), Kroos, Isco (Asensio, 74’), Cristiano Ronaldo i Benzema (Mayoral, 74’).GOLS:1-0 (27’) Alli. 2-0 (56’) Alli. 3-0 (65’) Eriksen. 3-1 (80’) Cristiano Ronaldo.ÀRBITRE:Cuneyt Çakir. Groga a Dembélé.

B. DORTMUND 1 APOEL 1

BORUSSIA DORTMUND:Bürki, Bartra, Toprak (Schürrle, 86’), Sokratis, Guerreiro (Schmelzer, 72’), Weigl, Götze, Pulisic, Kagawa, Philipp (Iarmolenko, 65’) i Aubameyang.APOEL:Nauzet Pérez, Merkis, Carlão, Jesús Rueda, Vouros, Vinicius, Zahid, Aloneftis (Farías, 82’), Morais, Alexandrou (Sallai, 46’) i Poté (De Camargo, 74’).GOLS:1-0 (29’) Guerreiro. 1-1 (51’) Poté.ÀRBITRE:Matej Jug (eslovè). Grogues a Nauzet Pérez, Carlao i Vouros.

Moment crític el que viu el Real Madrid. Bloquejat i irrecognoscible, el conjunt dirigit per Zinedine Zidane no està sent capaç de recuperar la versió competitiva amb què el curs passat va assolir el doblet i va guanyar les dues supercopes aquest estiu, i cada dia que passa va més cap avall. Aferrat a la qualitat individual dels seus futbolistes, l’equip madrileny no ofereix pla, no té alternatives, no sap a què agafar-se quan les coses no rutllen, i sense els gols heroics de Sergio Ramos, ni la puntualitat de Cristiano Ronaldo, ni la màgia d’Isco, Modric o Benzema tot se li fa més complicat. Ahir, a Wembley, contra el Tottenham, els blancs, que s’hi jugaven, a més de la primera plaça del grup, la seva credibilitat com a conjunt, van ser derrotats amb claredat, oferint una altra vegada una imatge molt decebedora.

I és que el conjunt de Mauricio Pochettino va ser el dominador la gran part del temps. Sobre la gespa, va passar el que els londinencs van voler i els madrilenys van mostrar-se en més d’una ocasió astorats i superats. Zidane va optar pel seu onze de confiança, amb Isco per davant dels migcampistes i darrere dels dos puntes, però això no va funcionar. El Tottenham, endreçat amb una línia de 5 en defensa, tres migcampistes i Dele Alli i Kane a dalt, va esperar, còmode, per robar, sortir i destrossar els madridistes. Eriksen, que va governar el futbol dels seus, juntament amb Wings al mig del camp, va avisar només de començar amb dues arribades, i també Kane que, tot i no estar del tot bé físicament, va ser un calvari per a la defensa visitant.

No aconseguia sortir el Madrid, tot i tenir la possessió, amb Kroos i Modric imprecisos, amb els Acraf i Marcelo tímids i intimidats per l’amenaça rival a les bandes, i només Isco intentava generar alguna cosa sense èxit. Patia l’equip de Zidane, i abans de la mitja hora va rebre, quan l’enèsima incorporació per banda del lateral dret Trippier va acabar a peus de Dele Ali, que va avançar els spurs.

Sí que va reaccionar el Madrid, més per orgull que no pas per pla, i impulsat per Cristiano, que va rematar amb insistència sobre la porteria de Lloris, va aproximar-se a l’àrea local. Tot i això, al darrere seguia estant al límit, i Kane, després d’una altra jugada de Trippier, va vorejar el segon.

En el descans, Zidane va decidir intervenir. Jugar amb quatre migcampistes implica prescindir de les bandes; un recurs que el Tottenham havia explotat, sobretot a la dreta, i el tècnic francès va optar per reforçar-se al darrere amb tres centrals, per protegir les esquenes dels seus laterals i permetre’ls incorporar-se amb més continuïtat. Es va veure l’efecte positiu aviat quan un canvi d’orientació d’Isco cap a Marcelo gairebé acaba amb gol després d’una centrada del brasiler, però també el negatiu. I és que posar-ne tres a la rereguarda va significar endarrerir Casemiro a l’eix de la defensa i deixar un doble pivot amb Modric i Kroos, dos migcampistes poc avesats, ni qualificats, a les situacions defensives, i això va ser un festí per a Dele Ali. El mitjapunta anglès juga entre línies de meravella, té arribada i gol i va posant fi a l’enfrontament. Una descoordinació entre els pivots alemany i croat va provocar que Alli rebés amb espai entre el mig del camp i la defensa blanca, va conduir, va assentar dos cops Casemiro i va xutar des de la frontal per obrir escletxa. El Madrid estava totalment descol·locat, fora del partit, i més tard, en un contraatac llançat per Delle Ali, temporitzat per Kane i finalitzat per Eriksen, el Tottenham va marcar el tercer. Amb més de 20 minuts per endavant, semblava que els londinencs encara farien més mal als madrilenys, però els visitants, de nou, mitjançant les rematades de Cristiano van treure el cap. L’energia d’Asensio i Mayoral, que van entrar, també va ajudar a que els blancs fessin un pas endavant, encara que la contra continuava sent una amenaça. Finalment, Cristiano va escurçar distàncies, culminant a l’àrea petita una jugada enrevessada, una diana estèril per a un equip que, tot i això, no veu perillar la classificació, ja que el Dortmund va tornar a punxar (1-1) contra l’Apoel. El Tottenham, amb el triomf, ja va segellar la seva presència a vuitens i va encarrilar-se la primera plaça.

LA FRASE

No estem en crisi. Potser no estem tots al mateix nivell; són coses que passen. Canviarem el xip
Zinedine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)