1a divisió

Reconciliació a mitges

Primera divisió. Un Real Madrid de dues cares va resoldre l’examen del Bernabéu amb un triomf insuls contra Las Palmas i aparca momentàniament la crisi de les últimes setmanes

R. MADRID 3 LAS PALMAS 0

REAL MADRID:Casilla, Nacho, Ramos, Vallejo, Marcelo, Casemiro (Marcos Llorente, 68’), Kroos (Ceballos, 78’), Isco, Asensio, Ronaldo i Benzema (Lucas Vázquez, 75’).LAS PALMAS:Lizoain, Míchel Macedo, Ximo Navarro, Lemos, Bigas, Dani Castellano, Javi Castellano, Vicente Gómez (Rémy, 64’), Aquilani (Hernán, 83’) i Vitolo i Calleri.GOLS:1-0 (41’) Casemiro. 2-0 (56’) Asensio. 3-0 (74’) Isco.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (col·legi murcià). Grogues a Kroos, Isco i Ximo Navarro.

Referèndum superat al Santiago Bernabéu. Protagonitzant una actuació de menys a més, el Real Madrid va aparcar momentàniament la crisi de joc i de resultats en què està immers en les últimes setmanes amb un triomf terapèutic contra un Las Palmas en estat crític. Poc exigit en la nit d’ahir, la posada en escena del conjunt de Zinedine Zidane no va ser gens reeixida, rememorant en la primera part els símptomes que l’equip va oferir en les recents derrotes contra el Girona i el Tottenham.

Lent en la circulació, previsible amb la pilota als peus i sense el dinamisme necessari en els metres finals, el Madrid no va ser capaç d’inquietar el seu rival en la primera mitja hora de partit a excepció d’una claríssima ocasió d’un Benzema que viu hores molt baixes. Menyspreant un un contra un davant Lizoaín en el minut 3, l’atacant francès va tornar a rebre la recriminació d’una afició impacient amb el pobre rendiment que està oferint fins ara.

Amb el pas dels minuts, els dubtes van anar emergint en els futbolistes blancs, amb un domini territorial estèril davant la poblada defensa d’un Las Palmas que va resistir fins que, quan faltaven cinc minuts per al descans, va veure com un mal rebuig de Vicente Gómez en el servei d’un córner l’aprofitava Casemiro per, al segon pal, fer el primer gol de cap de l’equip madridista aquest curs.

Emergeix Asensio

La pilota aturada, element capital el curs anterior, també va ser protagonista en l’acció del 2-0, quan novament un mal rebuig, en aquest cas de Lizoaín, el va aprofitar Asensio, màxim golejador de l’equip en la lliga, per calmar els ànims del Bernabéu amb un gol de bandera. El futbolista balear, que en els darrers compromisos havia perdut el protagonisme de l’inici de curs, va recollir la pilota morta a la frontal per enviar un míssil que va anar a parar directament a l’escaire del porter visitant. Eren els millors minuts d’un Madrid intens, veloç i molt més combinatiu. Les ocasions se succeïen a la porteria canària, amb un Cristiano Ronaldo que, una jornada més, va tornar a estar negat de cara a gol. Insistent però impotent, el portuguès –una diana en set partits– va fer visible la seva angoixa en reiterades ocasions. Sense anar més lluny, en l’acció del 3-0 definitiu, obra d’Isco a passada d’un Ronaldo capcot que amb prou feines va celebrar el gol amb els companys. El Madrid respira, però continua sense convèncer i lluny de la seva millor versió.

LA DADA

1
gol
en set jornades és el pobre bagatge de Cristiano Ronaldo en el campionat de lliga.