Internacional

El City no fa presoners

Premier. L’equip de Guardiola alimenta la seva bona dinàmica passant per sobre de l’Arsenal i consolida el seu lideratge al davant del Manchester United

Nou victòries en fila en la Premier League, 35 gols a favor i tan sols 5 en contra, i sobretot la sensació que controla cada vegada millor el seu potencial. El Manchester City va evidenciar la seva superioritat contra un Arsenal tou d’esperit i confirma el seu rumb impertorbable al capdavant de la Premier League.

Malgrat un inici esperançador dels gunners, intentant assumir protagonisme i assentar-se en territori skyblue, l’equip de Pep Guardiola el va neutralitzar amb un parell de contraatacs que van posar en alerta un Arsenal que es va acabar difuminat tot just començar, tan bon punt De Bruyne va deixar anar la imaginació, combinant amb Fernandinho, batent amb un xut creuat Cech i despullant la feblesa d’una defensa ahir amb Coquelin incrustat a la línia de tres centrals.

Exultant amb espais, punyent en la pressió i alegre en la combinació, el City ha trobat el seu equilibri, novament amb Fabian Delph com a fals lateral esquerre, amb Fernandinho com a escuder de la creativitat de Silva i De Bruyne i Sterling i Leroy Sané amenaçant d’apunyalar constantment l’esquena de la defensa rival. Tot flueix i l’equip de Guardiola té fases de joc que s’acosten a les millors aromes del tècnic català. Ahir, després de neutralitzar la posada en escena de l’Arsenal, el conjunt de Manchester l’hauria pogut liquidar amb uns minuts de frenesí, recuperant la pilota amb immediatesa i trobant solucions amb facilitat. Però només la falta d’encert en els últims metres va ajornar el desenllaç a una segona meitat en què va abaixar un punt el ritme i en què un penal sobre Sterling va permetre a Agüero enfilar la victòria. Només Lacazette, entrant des de la banqueta i superant Ederson amb un xut creuat, va poder sostenir l’argument del partit en el tram final, però ni tan sols així va arribar a patir el líder, que va assegurar els punts amb la diana final de Gabriel Jesús.

Morata castiga el United

La Premier League es va tenyint progressivament de blau cel. El City no dona treva i el Manchester United continua encongint el gest, incapaç de sostenir el ritme dels seus cada vegada més “sorollosos” veïns, tal com els va definir al seu dia Alex Ferguson. Ahir a Stamford Bridge, els red devils es van quedar encallats, primer esclaus del plantejament del seu entrenador, eternament conservador, i després incapaços de reaccionar al gol d’Álvaro Morata, que va aprofitar un desajustament defensiu del United per superar De Gea.

Malgrat que el Chelsea es va acabar aculant molt i que Mourinho va intentar canviar el signe del partit amb l’entrada de Fellaini, sempre intimidador en el joc directe, i de Martial, autor del gol contra el Tottenham la setmana passada, els mancunians ja no van trobar la resposta i són a vuit punts del City.

FRASE

Els jugadors han estat fantàstics, i no podem negar que els dos últims mesos han estat increïbles
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MANCHESTER CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)