Internacional

‘Roja’... i republicana?

Mundial 2018. Els detalls blaus del nou uniforme de la selecció espanyola fan un efecte òptic de color lila que recorda la bandera republicana i que ha obert el debat entre alguns aficionats

Indissociables a la força, futbol i política caminen de bracet i es tensen amb la mateixa facilitat amb què palpita el carrer. I en plena agitació social pel procés català, amb una societat cada vegada més dividida entre els que reclamen un camí diferent i els que s’aferren a l’Espanya actual, Adidas ha avivat la picaresca amb un disseny de la samarreta de la selecció estatal que ha enervat els més acèrrims seguidors de l’unionisme entès com fins ara i ha encès la llum dels que somien amb un sistema polític diferent. Els detalls blaus sobre el vermell de la roja, acompanyats del groc de la bandera monàrquica, fan un efecte que recorda la bandera republicana, una estampa que ha generat debat entre els aficionats en les xarxes socials, molts dels quals per expressar el seu rebuig a la indumentària que lluirà la roja en el mundial de Rússia i també d’altres que s’ho han pres amb bon sentit de l’humor i amb algun muntatge, per exemple, substituint les cares de Jordi Alba, De Gea, Marco Asensio, Koke i Isco per les de Fidel Castro, Hugo Chávez, Ióssif Stalin, Karl Marx i Lenin. També des de la classe política van arribar reaccions a la nova indumentària, que s’estrenarà en els amistosos contra Costa Rica (11/11) i Rússia (14/11). “Feia temps que la selecció no tenia una samarreta tan maca. Tots amb la roja”, va escriure el líder de Podemos, Pablo Iglesias. “La nova samarreta de la selecció espanyola té el seu encant. Incorpora un blau quasi morat i recorda aquell intent republicà d’ampliar els colors de la corona d’Aragó per incloure el morat de Castella”, va completar el coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón.

Inspirada en el 94

La casa Adidas va oficialitzar ahir els dissenys de totes les seves samarretes de cara al mundial de l’estiu vinent a Rússia –Alemanya, Rússia, el Japó, Colòmbia, l’Argentina i Mèxic a més de l’espanyola– i totes estan inspirades en el mundial del 1994.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)