Internacional

Sota el pes de la història

Classificació per al mundial. Itàlia, única campiona del món que encara no té el bitllet per a Rússia, afronta la segona repesca de la seva història contra una Suècia intractable a Solna

Poc habituada a aquest tipus d’inclemències, Itàlia viu amb intranquil·litat i un evident nerviosisme la cita d’aquesta nit a Solna. Amb set dels vuit països campions del món ja presents en la cita mundialista de Rússia –el Brasil, Alemanya, l’Argentina, l’Uruguai, Anglaterra, Espanya i França–, l’atenció internacional se centra ara en l’azzurra de Giampiero Ventura, únic campió que a hores d’ara encara no té assegurat el bitllet per al mundial.

Des de l’única taca negra del 1958, la tetracampiona Itàlia no ha faltat a un mundial –en la primera edició, el 1930, no va participar-hi per motius polítics–, i per això el duel contra Suècia comporta una pressió afegida en la segona repesca que disputarà al llarg de la seva història.

“No hem de fixar-nos en la pressió externa, això no ens ajudaria. La pressió te la imposes tu mateix. Som conscients que els jugadors i Itàlia ens hi estem jugant molt”, reconeixia recentment Gianluigi Buffon a Rai Sport. Una eliminatòria a tot o res que no és nova per al veterà porter italià, que ara fa pràcticament dues dècades va debutar amb l’azzurra precisament en una èpica repesca contra Rússia. Amb unes condicions climatològiques molt adverses a la blanca gespa de l’Estadi Olímpic de Lujniki, el destí va fer que una inoportuna lesió de Pagliuca després de mitja hora de partit donés l’oportunitat de debutar a un joveníssim Buffon, protagonista amb diverses intervencions de mèrit i clau en l’1-1 final que permetria a Itàlia segellar la classificació uns dies més tard a San Paolo.

“La repesca sempre és un risc, però és divertit el fet que debutés amb una repesca i que acabi la meva carrera amb una altra repesca. L’important, en tot cas, seria que el resultat no canviés”, expressava un Buffon que, en cas d’assolir la classificació, es convertiria als 39 anys en el primer futbolista a disputar sis campionats del món (1998, 2002, 2006, 2010, 2014 i 2018), superant la marca que comparteix actualment amb el mexicà Antonio Carbajal (1950, 1954, 1958, 1962 i 1966) i l’alemany Lothar Matthäus (1982, 1986, 1990, 1994 i 1998).

Escenari de mals records

Segona de grup, al darrere d’Espanya, Itàlia no guarda un bon record de les visites a terres escandinaves. Tres empats i quatre derrotes, entre amistosos i compromisos oficials, és el pobríssim bagatge d’Itàlia quan ha jugat en un Friends Arena on Suècia no ha perdut en partit oficial des de fa més de dos anys. “Hi ha una gran expectació per aquests dos partits. Serà una repesca molt difícil, però tenim molta confiança. La forma d’afrontar el partit i la nostra determinació seran clau. No es tracta de Suècia, el que importa és el que fem nosaltres, els italians mai no hem decebut en ocasions com aquesta”, va afirmar Ventura, que mantindrà el dubte de Zaza fins a última hora. “No m’imagino la possibilitat de quedar fora del mundial. Tenim una meta i hem d’assolir-la.” El pes de la història recau ara en Itàlia, que se la juga a tot o res.

LES FRASES

No m’imagino la possibilitat de quedar fora del mundial. Tenim una meta i hem d’assolir-la
Serà una repesca molt difícil. La forma d’afrontar el partit i la nostra determinació seran clau
Giampiero Ventura
seleccionador d’itàlia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)