Internacional

Croàcia ja mira cap a Rússia

Classificació per al mundial. El conjunt balcànic passa per sobre d’una Gràcia molt tova defensivament i amb errades grolleres i viatjarà al Pireu amb tot de cara per ser en el mundial

croàcia 4 grècia 1

CROÀCIA:Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Brozovic, Rakitic, Modric (Pasalic, 88’), Kalinic (Rebic, 76’), Perisic i Kramaric (Vlasic, 82’).GRÈCIA:Karnezis, Maniatis (Retsos, 46’), Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas, Tziolis, Samaris (Tachsidis, 62’), Stafylidis (Bakasetas, 72’), Zeca, Fortunis i Mitroglou.GOLS:1-0 (13’) Modric, de penal. 2-0 (19’) Kalinic. 2-1 (30’) Papastathopoulos. 3-1 (33’) Perisic. 4-1 (49’) Kramaric.ÀRBITRE:Gianluca Rocchi (italià). Grogues a Karnezis i Zeca.

L’argument del partit estava esbossat, però segurament un dels dos actors no esperava interpretar tan malament el seu paper. Grècia imaginava que Croàcia l’aniria a buscar. I els balcànics, que els hel·lènics esperarien. Estava cantat des de l’alineació. A una banda, Rakitic, Modric i Brozovic, un mig del camp amb gust per la pilota. A l’altra, una Grècia que conserva l’essència defensiva que la va fer campiona d’Europa el 2004, gens sobrada de creativitat i ahir amb una línia de tres centrals per intentar resistir el Maksimir de Zagreb. Els rols estaven molt focalitzats, però el que segurament no esperaven els grecs era assumir la seva part amb tan poca gràcia, regalant dos gols només començar i hipotecant les seves possibilitats de ser en el mundial. El Pireu decidirà diumenge, però Croàcia trepitjarà el port d’Atenes amb un marge de maniobra més que suculent.

En part, per la poca traça del porter Orestis Karnezis, que només començar va cometre un penal maldestre sobre Kalinic, primer fent un control defectuós i després tombant el punta del Milan quan li havia guanyat la partida. Modric, assegurant amb l’interior, materialitzava el regal i confirmava la tendència que ja havia començat a exhibir el partit i que es va accentuar amb una bona combinació de Croàcia que va acabar amb Strinic arribant fins a la línia de fons i servint la pilota perquè Kalinic, amb un toc subtil amb l’esperó, furgués en el descontrol grec.

L’equip dirigit per l’alemany Michael Skibbe va ser un cabaret defensiu i encara va tenir sort de poder marcar en una de les seves aproximacions marginals pels volts de Subasic. Va ser el seu capità, Papastathopuos, qui va rematar a la xarxa un córner servit per Fortunis.

Però tot va ser un miratge. Ni Grècia es va envalentir ni Croàcia va trontollar. Al contrari, l’equip balcànic va seguir dominant el partit a plaer i va seguir obrint bretxa, primer gràcies a una rematada de cap de Perisic, aprofitant una centrada de Vrsaljko, i ja després de la represa mitjançant Kramaric, a qui Zlatko Dalic està utilitzant partint des de la dreta i que ahir va aprofitar un nou regal dels grecs per tornar a marcar, com ja havia fet en l’estrena del tècnic a Kíev, en el duel decisiu per assegurar, com a mínim, aquesta repesca.

Ja queden poques esperances per a aquesta Grècia que no va transmetre ni esperit ni facultats futbolístiques –només una gran rematada de Mitrovic poder reobrir l’esperança en el tram final–, i ja albira territori rus Croàcia, que des de la desintegració de Iugoslàvia només ha faltat a una cita mundialista, Sud-àfrica 2010. El de l’estiu vinent serà el seu cinquè mundial.

RAKITIC

El blaugrana va jugar tot el partit com a mig centre per l’absència de Milan Badelj
Irlanda del Nord - Suïssa
0-1. Tornada: diumenge, 18 h
Croàcia - Grècia
4-1. Tornada: dg., 20.45 h
Suècia - Itàlia
20.45 h (Movistar Fut)
Dinamarca - Rep. Irlanda
demà, 20.45 h (Mov. Futbol)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)