Internacional

Suïssa colpeja a Belfast i té el bitllet a tocar

Classificació per al mundial. Una inexistent pena màxima convertida per Ricardo Rodríguez deixa els helvètics a un pas de Rússia

irlanda n. 0 suïssa 1

IRLANDA DEL NORD:McGovern, Brunt, Corry Evans (Saville, 65’), McAuley, McLaughlin, Jonathan Evans, Davis, Norwood, Dallas (Ward, 52’), Magennis i Lafferty (Washington, 78’).SUÏSSA:Sommer, Ricardo Rodríguez, Akanji, Schär, Lichsteiner, Zakaria, Xhaka, Zuber (Mehmedi, 87’), Dzemaili (Frei, 83’), Xhaquiri i Seferovic (Embolo, 77’).GOLS:0-1 (58’) Ricardo Rodríguez (p.).ÀRBITRE:Ovidiu Hategan (romanès). Grogues a Corry Evans i Schär.

Suïssa és a un pas de disputar el seu quart mundial consecutiu. L’equip helvètic, netament superior al llarg dels 90 minuts a una Irlanda excessivament defensiva, en va fer prou amb un polèmic gol de Ricardo Rodríguez des dels onze metres per assaltar el fortí del Windsort Park. Des del xiulet inicial, el guió d’ambdues seleccions va ser l’esperat, amb Irlanda del Nord cedint la iniciativa al seu rival i abocant tots els recursos ofensius a còpia de penjar pilotes a l’àrea contra una Suïssa que, tot i disposar del domini territorial i del joc, no va estar gens encertada en els metres finals. Amb Ricardo Rodríguez i Lichsteiner percudint una vegada i una altra per les bandes, les accions de perill se succeïen a l’àrea de nord-irlandesa. Primer, amb dues ocasions gairebé consecutives de Xhaka, i, posteriorment, amb una rematada de Seferovic que va trobar resposta en una bona mà de McGovern. El pas pels vestidors va mantenir un guió calcat al de la primera meitat, amb Suïssa com a amo i senyor de la pilota i una Irlanda del Nord aixoplugada al seu propi camp. I així va arribar l’acció polèmica que va fer decantar el duel poc després de la represa, quan el romanès Ovidiu Hategan va inventar-se una pena màxima en interpretar que Corry Evans havia tocat la pilota amb el braç en un xut des de la frontal de Xhaquiri. Ricardo Rodríguez, un dels homes més destacats del bàndol visitant, va enganyar McGovern i va situar el 0-1 en el marcador. El gol i els successius canvis van refredar la intensitat del duel, en un escenari ideal per a l’equip helvètic, que tret d’una acció aïllada de Brunt no va veure perillar el marcador. Suïssa colpeja primer i deixa Irlanda del Nord una mica més lluny del somiat retorn a un mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)