Internacional

Un rebot enverinat

Classificació per al mundial. Un gol afortunat de Johansson deixa contra les cordes una Itàlia plana i sense idees, incapaç d’imposar el seu futbol a Solna i obligada a remuntar a Milà

suècia 1 itàlia 0

SUÈCIA:Olsen, Krafh (Svensson, 82’), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson, Ekdal (Johansson, 57’), Forsberg, Toivonen i Berg (Thelin, 74’).ITÀLIA:Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva, Parolo, De Rossi, Verratti (Insigne, 76’), Darmian, Belotti (Éder, 65’) i Immobile.GOLS:1-0 (61’) Johansson.ÀRBITRE:Cüneyt Çakir (turc). Targetes grogues a Verratti i Berg.

El camí cap a Rússia fa pujada per a Itàlia, l’única campiona del món que encara no té el passaport assegurat. I haurà de suar de valent dilluns a San Siro després d’haver perdut en l’anada contra una Suècia convençuda de quin havia de ser el seu pla de ruta i que va aprofitar un gol afortunat per posar en una situació delicada una de les grans potències del futbol mundial.

Esperonada per un ambient viu al Friends Arena i malgrat els escassos graus sobre zero en què es va disputar el partit a Solna, Suècia va presentar-se en societat disposada a dominar el partit a la seva manera, potser sense estar beneïda amb grans dosis de creativitat, però sí amb la intensitat i la voluntat de no deixar que Itàlia se sentís còmoda, anant-la a buscar ben amunt, sense deixar-la respirar en la sortida i obligant-la a buscar espais quan li tocava replegar-se. Escenaris complicats per a l’azzurra, que sempre prefereix ser ella qui marca la pauta sense la pilota. I ahir no ho va poder fer i amb la pilota va tenir moltes dificultats per ser fluida. Els tres centrals, Barzagli, Bonucci i Barzagli, van ser els que més passades van completar en la primera meitat (el 46% de les de tot l’equip) i només Andrea Belotti va aconseguir inquietar Olsen amb un xut creuat. Tampoc va haver d’intervenir gaire més Buffon, però sí que els suecs van rondar molt més la seva àrea, sobretot amb un xut d’Ola Toivonen que no va entrar per poc.

Itàlia, com en els últims partits amb un Giampiero Ventura qüestionat i malgrat uns primers instants de la segona part prometedors, movent la pilota amb força velocitat i amb Candreva obligant Olsen a enviar a córner un xut marca de la casa, ràpidament va tornar a incórrer en un futbol més interromput, de fricció, amb alguna picabaralla i amb Suècia aprofitant l’avinentesa per enviar l’equip italià a la lona en una acció aïllada: una pilota solta a la frontal de l’àrea que Johansson va empalar amb tan bona fortuna que el rebot en De Rossi va ser impossible per a Buffon.

Només la urgència i el pas enrere dels suecs, satisfets amb el panorama, van permetre a Itàlia instal·lar-se una mica més en camp contrari, generar certa sensació de claustrofòbia als escandinaus, amb una rematada de Darmian al pal. Però en línies generals li va faltar enginy, a l’equip de Ventura, que haurà de remar dilluns a San Siro si no vol quedar eliminat en la fase de classificació per segon cop en la seva història.

VERRATTI

El migcampista del PSG va veure targeta groga i es perdrà la tornada a San Siro
Irlanda del Nord - Suïssa
0-1. Tornada: diumenge, 18 h
Croàcia - Grècia
4-1. Tornada: dg., 20.45 h
Suècia - Itàlia
1-0. Tornada: dl., 20.45 h
Dinamarca - Rep. Irlanda
20.45 h (Mov. Futbol)

UN PAL I POC MÉS

El pal va negar el gol a Darmian en l’ocasió més clara del conjunt de Ventura

El Senegal torna a un mundial

La selecció senegalesa serà a Rússia, on disputarà el seu segon mundial després d’haver estat una de les grans revelacions en l’edició del 2002 disputada a Corea del Sud i el Japó, quan va derrotar la vigent campiona, França, en el partit inaugural i va arribar fins als quarts de final quan ningú l’esperava. Ara amb una nova generació de futbolistes interessants, com ara Kalidou Koulibaly, Sadio Mané o M’Baye Niang, els lleons de Teranga tornaran a una gran cita després de derrotar ahir Sud-àfrica (0-2), en el partit que la FIFA va ordenar repetir després de sancionar de per vida el col·legiat Joseph Odartei Lamptey, per haver influït en primera instància en el xoc que van guanyar aleshores els ‘bafana bafana’ (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)