1a divisió

Futbolista de vidre

1a divisió. De les dinou lesions que ha tingut Gareth Bale des de l’estiu del 2013, quan el Real Madrid el va fitxar del Tottenham per 100 milions d’euros, setze han estat musculars

Continua el calvari de Gareth Bale amb les lesions musculars. No fa net el futbolista de 28 anys, que quan estava en la recta de final de la recuperació de l’enèsima dolença al soli, que el tenia fora des de finals de setembre, es va tornar a lesionar, aquesta vegada a la cuixa. Trencament fibril·lar al terç mitjà del múscul adductor llarg de la cama esquerra és el diagnòstic d’una altra lesió que el mantindrà prop d’un mes més apartat dels terrenys de joc.

I és que els problemes físics són un del principal hàndicap que ha tingut el noi dels 100 milions d’euros –que van suposar el traspàs més car de la història a l’estiu del 2013 quan va fitxar pel Real Madrid– per poder desplegar amb continuïtat el seu potencial de blanc. Bale ha tingut ja 19 lesions des que es va enrolar a l’equip de Chamartín i, de totes, 16 han estat musculars. Tret de la que es va produir al turmell dret el curs passat i que el va obligar a estar tres mesos fora, i dos petits contratemps –un lleu esquinç al genoll i un cop al maluc el 2016–, la resta de dolences que l’han fet aturar al llarg de les cinc temporades que fa que vesteix la samarreta del conjunt madridista han estat musculars. El gal·lès és un futbolista fràgil, de vidre.

Zidane, doncs, seguirà sense una de les potes de la seva “intocable” BBC, a la qual esperava per al derbi madrileny de dissabte al Wanda Metropolitano contra l’Atlético. “Clar que trobo a faltar la BBC. Vull tot el meu equip”, va reconèixer abans de l’aturada de seleccions el tècnic francès, que dies abans havia demanat “tranquil·litat” amb la lesió de Bale. “Ell és el primer que està fotut. No vol estar fora de l’equip”, va manifestar Zidane. Aquest nou revés farà que el gal·lès es perdi set partits més. Ja n’acumulava vuit: els quatre de lliga (Atlético, Màlaga, Athletic i Sevilla), la tornada de la copa del Rei (Fuenlabrada) i els dos que queden per acabar la fase de grups de la Champions League (Apoel i Borussia Dortmund). El seu objectiu serà arribar al mundial de clubs que el Madrid disputa als Emirats Àrabs del 13 al 16 de desembre, una competició que Bale tampoc va poder jugar la campanya passada per lesió.

2013/14
Quàdriceps esquerre - 1 setmana Quàdriceps dret - 3 setmanes Soli esquerre - 3 setmanes Bessó esquerre - 2 setmanes Soli esquerre - 1 setmana
2014/15
Gluti - 3 setmanes Soli esquerre - 1 setmana Soli esquerre - 2 setmanes
2015/16
Soli esquerre - 3 setmanes Soli esquerre - 3 setmanes Soli dret - 6 setmanes *Genoll - 1 setmana
2016/17
*Maluc - 1 setmana *Turmell dret - 3 mesos Soli dret - 1 setmana Soli esquerre - 6 setmanes
2017/18
Soli esquerre - 7 setmanes Adductor esquerre - Entre 3 i 4 setmanes *Les lesions que no són musculars
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)