Internacional

El capità Jedinak

Classificació per al mundial. Referent arreu on ha jugat, el migcampista de 33 anys porta –amb un ‘hat-trick’– Austràlia cap a Rússia, on els ‘socceroos’ disputaran la cinquena copa del món

“Era el nostre deure com a futbolistes de l’equip nacional d’Austràlia, fer la feina.” Mile Jedinak (Sydney, 3 d’agost del 1984) és, per sobre de tot, un capità, comanda el grup. “Ens van fer un encàrrec fa dos anys i mig, i finalment l’hem dut a terme”, explicava ahir, pràctic i encara mentalitzat en la tasca, el futbolista de 33 anys, que va estirar més que mai el carro i va marcar els tres gols que van donar la classificació a Austràlia contra Hondures en la tornada de la repesca intercontinental que es va disputar a l’ANZ Stadium de Sydney. Allà, després de l’empat sense gols de l’anada a San Pedro Sula, els socceroos es van imposar (3-1) als catrachos per assegurar-se la presència a Rússia, on disputaran la cinquena copa del món. “És difícil de descriure, irreal. Sabíem que seria una fase de classificació difícil, però aconseguir-ho aquí, davant dels nostres aficionats en un partit a cara o creu, ho fa especial”, reconeixia Jedinak, un migcampista defensiu, dels que treballen, nascut a Austràlia, que va passar pel futbol turc, però que es va forjar en la Premier League.

A Anglaterra es va fer un nom, concretament a les files del Crystal Palace, on va estar cinc temporades en les quals va deixar empremta. “Ha estat un superjugador i ha estat fonamental en el nostre progrés com a club”, va assegurar Allan Pardew, el tècnic dels eagles en el moment que Jedinak va posar rumb a l’Aston Villa, l’estiu del 2016. I és que Jedinak, nomenat capità en la segona temporada al conjunt londinenc, sempre ha estat un verdader líder. “M’ha impressionat, és realment un soldat. Té unes qualitats de lideratge fantàstiques i és un gran exemple i un gran company”, assegurava Tony Pulis, entrenador que el va dirigir als eagles. “És un guanyador, un líder. La seva mentalitat és la clau; desitja la victòria”, el va descriure Ian Holloway, que també el va entrenar al Palace. El major èxit de l’australià a Londres va ser arribar a la final de la FA Cup, un títol que no va poder aixecar perquè el Manchester United va ser el vencedor a Wembley.

Ara, a l’Aston Villa, en la segona divisió anglesa, continua sent bàsic, és d’aquells futbolistes que contagien. “L’enyorem per la seva mentalitat i pel que ens dona”, va indicar Steve Bruce, el preparador de l’Aston Villa, durant un període d’absència del migcampista per lesió. “El trobem a faltar per com juga i també per com és ell, pel seu caràcter. Sense ell estem sense timó”, va afirmar el tècnic.

Un heroi

Amb el hat-trick que va marcar ahir, Jedinak va fer història i es va convertir en el primer jugador australià que marca tres dianes en un partit d’eliminatòria per a la classificació de la copa del món. Les tres dianes van arribar en el segon temps i totes a pilota aturada: la primera va ser en un llançament de falta des de la frontal que va rebotar en un defensa abans d’entrar, i les dues restants –amb les quals va sentenciar el partit– van ser de penal. Hondures, en el temps afegit, va maquillar el resultat mitjançant Elis. “Tant és qui marqui, hem assolit l’objectiu, la resta no importa, tant és”, explicava Jedinak, que disputarà a Rússia el seu tercer mundial després dels de Sud-àfrica (2010) i el Brasil (2014). “És moment de disfrutar i pensar en el que serà un gran 2018”, sentenciava el capità.

LES FRASES

Era el nostre deure com a futbolistes de l’equip nacional d’Austràlia, fer la feina. Teníem un encàrrec i l’hem dut a terme

CARÀCTER

Tant és qui marqui, hem assolit l’objectiu, la resta no importa, tant és. És el moment de disfrutar
Mile Jedinak
MIGCAMPISTA D’AUSTRÀLIA

LA DADA

“És un líder”, diuen els entrenadors que han dirigit un jugador que té ascendent sobre els companys
3
copes del món.
Amb el bitllet segellat per a Rússia, Jedinak tindrà l’ocasió de jugar el seu tercer mundial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)