1a divisió

Roma busca emperador

Serie A. En ple estat de desil·lusió col·lectiva arran de la històrica eliminació d’Itàlia, la ciutat eterna acull aquesta tarda el primer ‘derby della capitale’ post-Totti entre dos equips de rècord

Encara colpida per la històrica eliminació de la seva selecció en la repesca del mundial, Itàlia viu en un estat de desil·lusió col·lectiva en espera que el pas del temps permeti girar full i oblidar la lliçó rebuda dilluns passat a San Siro. Dotat d’una càrrega emocional i d’un sentiment passional únic a la capital del país de la bota, el derby della capitale entre la Roma i la Lazio aflorarà aquesta tarda com un analgèsic per calibrar l’estat d’ànim de dues aficions que, paradoxalment, viuen amb orgull l’excel·lent estat de forma dels seus respectius equips.

Instal·lats a la part alta de la classificació després d’un primer terç de campionat imponent, mai abans els dos equips de Roma s’havien vist les cares amb una situació tan còmoda i igualada com l’actual. Quart i cinquè de la taula respectivament, Lazio i Roma sumen entre tots dos 55 punts d’un total de 66 un cop disputades onze jornades, uns registres inèdits des que es va instaurar la lliga de tres punts la temporada 1994/95. “El millor equip a Itàlia és la Juventus, i si els guanyes dues vegades, no pot ser una excepció. Amb empeny i dedicació, aquests futbolistes han demostrat que estan capacitats per jugar contra qualsevol rival”, exclamava Simone Inzaghi, artífex d’una Lazio que des del seu ascens al primer equip no ha parat de créixer futbolísticament.

Repescat gairebé in extremis després que Marcelo Bielsa decidís abandonar el vaixell quan ni tan sols havia trepitjat Roma el curs 2016/17, els resultats han acabat donant la raó a un Inzaghi renovat fins al 2020 i que aquest curs ha portat el club romanès a tornar a guanyar un títol quatre anys més tard amb la conquesta de la supercopa l’estiu passat.

La ferma aposta pels joves valors de la casa que sempre ha promulgat Inzaghi, unit a una bona gestió de la plantilla i a l’arribada en els darrers dos anys d’homes importants com ara Luis Alberto, Jordan Lukaku i Immobile, ha permès crear un equip competitiu i letal en el joc de transició. Exjugador de la Lazio durant una dècada i membre d’aquell conjunt que amb Eriksson es va proclamar campió de l’scudetto per segon cop en la història del club, Inzaghi i la seva Lazio se les hauran aquesta tarda (18 h) amb una Roma liderada en aquest cas per Eusebio di Francesco, un altre exjugador de club i un altre membre de la fornada de tècnics italians que estan aflorant en els últims temps.

Si la Lazio és a hores d’ara un dels millors atacs de la Serie A –suma 31 dianes, només superat per la Juve i el Nàpols–, la Roma és, ni més ni menys, la millor defensa del torneig, amb tan sols set gols rebuts. “Què representa el derbi per a Roma? Recordo el primer derbi que vaig disputar i, si bé mai em tremolaven les cames abans d’un partit, aquell cop sí. Va ser una emoció única. El derbi de dissabte –per avui– serà un gran desafiament, però abans m’agradaria felicitar Inzaghi per la seva gran feina”, destacava Di Francesco. Sota un clima enrarit i encara corpresa, Roma viurà el derby della capitale més apassionant dels darrers cursos.

LA FRASE

Amb empeny i dedicació, aquest equip ha demostrat ser capaç de jugar contra qualsevol rival
Simone Inzaghi
entrenador de la lazio

LA DADA

55
punts
d’un total de 66 és el bagatge de la Lazio i la Roma, un registre inèdit en la lliga dels tres punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)