Internacional

Derbi a cara o creu

1a divisió. El Wanda Metropolitano és el marc d’un primer xoc dramàtic, amb l’Atlético i el Madrid en un moment baix de futbol i obligats a no fallar per no despenjar-se en el campionat

La rivalitat deixa la vora del Manzanares i es trasllada al Wanda Metropolitano. Les mateixes cicatrius, idèntica història i sentiments a flor de pell, però un nou escenari per materialitzar-los. La nova casa de l’Atlético assaborirà aquest vespre per primera vegada el gust d’un derbi madrileny i ho farà, a més, amb un ambient tenyit d’angoixa i de necessitat. D’uns i altres. Tant l’equip del Cholo Simeone, instal·lat en un moment baix de joc i de resultats que el té a la vora del precipici en la Champions League i lluny en la lliga com d’un Real Madrid que podria començar a jugar a 11 punts del Barça i també engolit per una voràgine de males sensacions que fins i tot ha generat tibantors dins el vestidor entre dues de les seves vaques sagrades: Cristiano Ronaldo, qüestionant la confecció de la plantilla, i Sergio Ramos, aplicant una estirada d’orelles al portuguès, acusant-lo d’avantatgista. “No hi ha cap problema entre ells dos. Són dues llegendes i poden opinar el que vulguin. Que de tant en tant pensin el contrari no és negatiu”, va valorar ahir Zinedine Zidane, posant aigua al vi i intentant contenir la sensació de nerviosisme que s’escapa del vestidor.

En tot cas, però, el tècnic marsellès és conscient que necessita revertir el mal inici de curs del seu equip i que l’Atlético no és un rival per refiar-se’n. “Sabem la importància que té aquest partit, però arribem bé, preparats per afrontar un rival que sap a què juga. No veig un Atlético més fluix que l’any passat.”

En la mateixa línia que el seu homòleg, Simeone va posar de relleu el potencial blanc –“encara són el millor equip del món”– i va picar l’orgull colchonero com és habitual en ell: “Cada partit és el primer al Wanda, és normal. Aquest és el primer derbi i el que passi començarà a pesar en la història d’aquest estadi”, va pronunciar el Cholo, que en els últims partits ha hagut de conviure amb baixes importants i gestionar el mal moment de forma d’Antoine Griezmann –“és el jugador més desequilibrant i important de cara a gol que tenim”, va reivindicar ahir– però que recupera Koke i Yannick Carrasco per intentar que el primer derbi a la seva nova casa sigui un punt d’inflexió: “Són dos jugadors decisius per a nosaltres, un en la transició i l’altre, com a variant a dalt”, reconeixia l’argentí.

FRASES

És un derbi i el que passi començarà a pesar en la història del Wanda Metropolitano
Diego Simeone
ENTRENADOR DE L’ATLÉTICO
No veig un Atlético més fluix que l’any passat, saben bé a què juguen, però estem preparats
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID

“No obro la porta a Neymar. En el futur, ja es veurà”

Neymar Júnior continua planant sobre l’ambient de Valdebebas i, després que Sergio Ramos manifestés el seu entusiasme sobre un futur fitxatge del brasiler, ahir Zinedine Zidane va preferir allunyar la pilota i no donar més volada als rumors sobre l’hipotètic descontentament de l’exblaugrana al París Saint-Germain. “No és moment de parlar-ne i, per tant, no li obro la porta. Estic amb els meus futbolistes i només penso en ells. Neymar és molt bon futbolista, però jo tinc els millors aquí. En el futur ja es veurà què succeeix”, va concloure el francès amb la seva fredor habitual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)