1a divisió

Una ratxa per a la història

1a divisió. Pako Ayestarán, que no ha aconseguit puntuar amb Las Palmas després de sis jornades, encadena 13 derrotes en la lliga. “Hauria d’estar mort per rendir-me”, va dir

“Qui vingui segurament ho farà millor que jo.” Això va dir Manolo Márquez el dia que va explicar per què dimitia de la banqueta del Las Palmas, en la jornada 6, amb l’equip fora de la zona de descens i amb dues victòries assolides. I la sentència del preparador català, almenys de moment, és errònia. I és que Pako Ayestarán, l’entrenador que va rellevar Márquez, no ha aconseguit sumar ni un punt en els gairebé dos mesos que fa que està al capdavant del conjunt canari: en sis jornades, sis derrotes, i els grocs són cuers en la classificació. “Hauria d’estar mort per rendir-me”, va assegurar Ayestarán, que va ser ratificat diumenge pel consell d’administració del club, que es va reunir d’urgència després de la desfeta a l’estadi de Gran Canària contra el Llevant que va acabar amb mocadorada. “Estem fotuts, però també convençuts que podem tirar això endavant”, va insistir el tècnic guipuscoà, que se la jugarà aquest diumenge a Anoeta contra la Real Sociedad.

Una altra derrota, a més del càrrec, suposaria a Ayestarán allargar, encara més, la ratxa de partits perduts a primera divisió que té. El preparador, amb tretze, posseeix el rècord de derrotes consecutives en la màxima categoria del futbol estatal, amb les sis que encadena a Las Palmas i les set que va encaixar a la banqueta del València, l’últim equip que va orientar abans del canari i la seva primera experiència com a entrenador en la lliga. A l’entitat valencianista va arribar a l’abril del 2016 per substituir Gary Neville, i va finalitzar la temporada (2015/16) amb tres triomfs, un empat i quatre derrotes –tres de les quals en les últimes tres jornades–. El club valencianista va confiar en ell per a la següent campanya (2016/17), però les quatre desfetes seguides amb què va començar la lliga van precipitar la seva destitució. En total, Ayestarán ha dirigit 18 enfrontaments a primera, dels quals ha perdut 14.

La depressió de l’equip

La caiguda de Las Palmas, però, ve de lluny. A les ordres de Quique Setién, el curs passat va protagonitzar una segona volta espantosa en perdre 13 partits. I aquest, amb les sensibles baixes de Roque Mesa i Kevin Prince Boateng a l’estiu, i sense que l’ajuda de Vitolo fins al gener hagi estat gaire determinant, l’equip tampoc s’ha aixecat.

CURS 2015/16- VALÈNCIA
València - Vila-real 0-2
R. Madrid - València 3-2
València - R. Sociedad 0-1
CURS 2016/17- VALÈNCIA
València - Las Palmas 2-4
Eibar - València 1-0
València - Real Betis 2-3
Athletic - València 2-1
CURS 2017/18- LAS PALMAS
Barça - Las Palmas 3-0
Las Palmas - Celta 2-5
Vila-real - Las Palmas 4-0
Las Palmas - Dépor 1-3
R. Madrid - Las Palmas 3-0
Las Palmas- Llevant 0-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)