Internacional

Com un pou sense fons

Serie A. Els mals resultats i el pobre joc condemnen Vincenzo Montella, acomiadat per un Milan cada cop més lluny de les places europees. Gattuso, del Primavera, esdevé el sisè tècnic ‘rossonero’ en cinc anys

El Milan no surt del laberint. Immers en un camí en què regnen la confusió i el desencís, el club de la Llombardia continua molt allunyat de mostrar-se com un equip amb segell propi, veient-se abocat temporada rere temporada a una inestabilitat esportiva que no sembla tenir aturador. Rebaixat el suflé que va suposar l’històric traspàs de poders viscut l’estiu passat amb la marxa de Berlusconi i l’entrada del magnat xinès Yonghong Li, el Milan va viure ahir un nou capítol en aquesta deriva inquietant amb l’anunci de la destitució del tècnic Vincenzo Montella en detriment de Genaro Gattuso.

Renovat fins al 2019 per liderar el nou i ambiciós projecte rossonero després d’un primer curs en què va ser capaç de posar fi a una sequera de cinc anys sense guanyar cap títol amb la consecució de la supercopa d’Itàlia contra la Juve i de retornar el club a Europa després d’un llarg trienni, els mals resultats obtinguts en aquest primer terç del curs l’han condemnat definitivament. “Entrenar el Milan ha estat un honor, i treballar amb aquest grup encara més. Agreixo als aficionats el seu suport; a Fassone i Mirabelli, l’oportunitat, i al meu equip, el seu suport mostrat en tot moment. Desitjo que Rino –Gattuso– dugui el Milan al lloc on es mereix”, expressava a les xarxes socials el preparador italià poc després de conèixer la notícia del seu acomiadament. Tot i la milionària inversió feta l’estiu passat –207 milions d’euros desemborsats en la incorporació d’onze reforços–, Montella no ha tingut el mateix encert respecte del primer any i no ha pogut oferir el salt qualitatiu que s’esperava, deixant l’equip en el setè lloc, a 18 punts del lideratge i més a prop de la zona de descens que de les places de Champions després de catorze jornades. “M’és difícil expressar el que sento en aquest moment. Estic molt trist, perquè sé que l’equip estava del meu costat. Els vaig dir que entreguessin l’ànima per al nou entrenador. Aquests futbolistes es mereixen molt més, estic segur que sortiran d’aquest moment difícil”, expressava elegant i sense retrets Montella. Aquesta, però, no va ser l’única destitució de la jornada, atès que poques hores després el Sassuolo va comunicar la destitució del tècnic Cristian Bucchi en favor de Giuseppe Iachini.

Gattuso agafa el relleu

Procedent del Primavera amb la mateixa fórmula emprada amb Brocchi –suplent de Gattuso al Milan d’Ancelotti–, el guerrer de Calàbria segueix així els passos d’altres exjugadors emblemàtics del club com Seedorf i Inzaghi, ocupant una de les banquetes més inestables dels últims anys. Amb escassa experiència a les banquetes –ha provat fortuna a clubs com el Sió, el Palerm, l’Ofi Creta i el Pisa amb sort diversa–, Gattuso esdevé el sisè entrenador del Milan en les darreres cinc temporades.

LA FRASE

Entrenar el Milan ha estat un honor i treballar amb aquest grup encara més. Estic molt trist
Vincenzo Montella
exentrenador del milan

LA DADA

18
punts
separen el Milan, setè classificat, amb el Nàpols, líder del torneig, amb tan sols catorze jornades disputades.
Clarence Seedorf
Temporada 13/14
Filippo Inzaghi
Temporada 14/15
Sinisa Mihajlovic
Temporada 15/16
Cristian Brocchi
Temporada 15/16
Vincenzo Montella
Temporada 16/17 i 17/18
Genaro Gattuso
Temporada 17/18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)