Internacional

Moscou trenca el gel

Mundial 2018. La FIFA realitza el sorteig de la fase de grups del mundial (16 h / Cuatro) a la sala de concerts del Palau Estatal del Kremlin amb Espanya com a gran rival a eludir en el bombo 2

El mundial cobra vida. Als budells del Kremlin, al cor de Moscou, Rússia 2018 comença a prendre mides, a posar cares, a dibuixar el color de la gran cita del futbol mundial amb un sorteig que pot marcar la inclinació del camí cap al Luzniki, on el proper 15 de juliol algú aixecarà la copa del món per 21a vegada en la història. Amb el carismàtic Gary Lineker com a mestre de cerimònies, assistit per la periodista russa Maria Komadnaia i amb la participació d’il·lustres mundialistes com Carles Puyol, Diego Armando Maradona, Diego Forlán, Fabio Cannavaro, Gordon Banks, Laurent Blanc, Cafu i Nikita Simoian, la FIFA repartirà sort en un sorteig enverinat, sobretot per un bombo 2 que, amb la presència d’Espanya, pot acabar configurant algun grup d’alta volada, en què la roja pot quedar encasellada amb il·lustres campions del món com l’Argentina, Alemanya, França i el Brasil. “La fase de grups té un risc ineludible, perquè aquest és un esport col·lectiu i no pots calcular pics de rendiment”, reconeixia ahir en declaracions a la FIFA el seleccionador del Brasil, Tite, el primer a comandar el seu país fins al sorteig d’aquesta tarda a la sala de concerts del Palau Estatal del Kremlin, en un acte amb 1.400 convidats i la cobertura in situ de 1.500 periodistes. Trenta dels trenta-dos seleccionadors que participen en el mundial ja són en territori rus esperant que la sort els marqui l’horitzó en un sorteig en què, dels quatre bombos de vuit participants, han d’acabar quedant configurats vuit grups de quatre amb l’únic condicionant que les seleccions d’una mateixa confederació no poden quedar encasellades en un mateix grup amb l’única excepció de la UEFA, que té més participants que grups. Dels catorze conjunts europeus, alguns quedaran encasellats, però amb un màxim de dos per grup.

Espanya, la més temuda

Campiona del món fa dues edicions, el 2010 a Sud-àfrica, les seves males participacions en els últims grans tornejos han relegat la roja a un segon terme, però recuperada una versió potent amb Julen Lopetegui a la banqueta, que està duent el relleu generacional amb molta categoria, la selecció estatal és el principal rival a eludir en un bombo secundari en què també destaquen Anglaterra, que ha viscut una classificació molt plàcida, i la sempre competitiva Uruguai.

Islàndia (que entra directament al bombo 3) i Panamà seran les úniques nouvingudes en una tarda en que s’han de començar a palpitar les emocions mundialistes en una Moscou que ha rebut les expedicions de tot el planeta amb temperatures sota zero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)