Internacional

Futbol

Mundial de Rússia 2018

Una muntanya per començar

Espanya s’estrenarà en el mundial amb un partit d’alt voltatge contra Portugal a Sotxi, i després es veurà les cares amb rivals més assumibles com el Marroc i l’Iran

“No és un grup gens fàcil, serà molt dur”

Les cartes estan sobre la taula. Descobertes. El sorteig celebrat ahir a la sala de concerts del Palau Estatal del Kremlin, a l’epicentre polític del país més gran del planeta, va repartir sort per a les 32 participants del mundial del 2018 i va deixar amb una sensació agredolç la selecció espanyola, encasellada en un grup B aparentment assequible, amb la presència del Marroc, que torna a una copa del món dinou anys després, i l’Iran, però amb un peatge d’altura tot just començar: el dia 15 de juny, un després de la inauguració, de perfil baix entre Rússia i l’Aràbia Saudita, la roja posarà a prova els seus nervis contra la vigent campiona d’Europa, una Portugal encapçalada per Cristiano Ronaldo que, si res ho impedeix durant la resta de la temporada, disputarà el seu quart mundial. “És un grandíssim equip. Campió d’Europa i amb un elenc de futbolistes increïble”, va analitzar el seleccionador estatal, Julen Lopetegui, que no creu que el seu grup sigui assequible: “Serà molt dur. El Marroc és un equip consolidat, que ha deixat fora del mundial la Costa d’Ivori i no ha perdut cap partit, mentre que l’Iran no ha encaixat ni un sol gol en la classificació i fa molt temps que té el mateix entrenador [Queiroz]”, va explicar el basc.

Espanya, ara mateix sisena en el rànquing FIFA, encetarà la seva aventura mundialista a Sotxi, a prop de Krasnodar, on previsiblement tindrà el seu campament base, i passarà per Kazan abans de tancar el grup B a Kaliningrad i esperar un encreuament de vuitens aparentment plàcid, contra els classificats del grup A (Rússia i l’Uruguai són favorits).

Messi contra Rakitic

En la que, probablement, serà l’última gran oportunitat del 10 blaugrana de coronar el cim mundial i posar la cirereta a una carrera devastadora, l’Argentina haurà de superar un grup feixuc, enquadrada amb una de les nouvingudes a l’escenari mundialista, Islàndia, el país menys poblat en classificar-se per a una copa del món però amb un esperit enorme i un mètode molt definit que ja va donar molta guerra en l’última Eurocopa; amb una vella coneguda, Nigèria, amb la qual ja va compartir grup en els últims dos mundials, i amb una Croàcia que ha arribat a Rússia amb la llengua a fora, havent de superar una repesca contra Grècia, però que disposa de futbolistes de gran talent al mig del camp –Rakitic, Kovacic, Modric i Brozovic– i amb elements molt desequilibrants en atac, com ara Perisic i Pjaca, que ultima el seu procés de recuperació. “Són equips que hi aniran amb poques obligacions i un entusiasme enorme”, va reflectir el seleccionador albiceleste, Jorge Sampaoli, que intentarà definir un equip recognoscible després d’una fase de classificació molt angoixant. Tot el contrari que el Brasil, que, des de l’arribada de Tite a la banqueta, ha trobat una estabilitat que la converteix en favorita per acabar conquerint l’anhelat hexacampionat i sepultar el dol pel 7-1 de l’últim mundial. La verdeamarelha tindrà un grup aparentment assequible: Suïssa, Costa Rica –revelació en l’últim campionat del món– i Sèrbia, que torna després de perdre’s la cita de fa quatre anys.

L’Alemanya de Joachim Löw, sempre una màquina ben greixada, encetarà la defensa del títol amb un grup exigent: el Mèxic de Juan Carlos Osorio; una Suècia que ja va plantar cara a França en el grup, deixant fora Holanda i que en la repesca va trencar el cor dels italians, i una Corea del Sud que no arriba en el seu punt més àlgid, però que és un dels combinats més potents d’Àsia.

ESTRENA

Rússia es veurà les cares amb l’Aràbia Saudita en un partit inaugural tebi

ARGENTINA

Islàndia, Croàcia i de nou Nigèria es creuen en el camí de Messi cap al seu gran somni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)