Internacional

Els incentius de l’Atlético

Europa League. L’equip ‘colchonero’, màxim favorit al títol després de ser eliminat de la lliga de campions, se les haurà amb el Copenhaguen en els setzens de final

És complicat per a l’Atlético pensar en l’Europa League. Guiat per Diego Pablo Simeone, l’equip colchonero s’ha convertit en els últims anys en un dels equips capdavanters del Vell Continent, arribant a dues finals en les últimes quatre edicions de la Champions League i presentant-se com un dels candidats al títol. Ara, però, fora tot just començar de la màxima competició continental, li toca centrar-se en la d’un graó inferior, aquella a la qual el seu capità, Gabi, va qualificar de “merda” fa cosa d’un mes.

Els blanc-i-vermells han de buscar motivacions, incentius, per afrontar a la competició. “L’any és llarguíssim i se’ns valorarà pel que fem durant la temporada. Per a l’equip això és un pas endavant”, va assegurar Simeone després de l’eliminació. “Se’ns obre un nou desafiament i una nova il·lusió per seguir lluitant”, va afegir l’argentí. I per a aquest nou repte, l’atzar li ha posat el Copenhaguen com a primera pedra en el camí en el sorteig dels setzens de final que es va celebrar ahir a Nyon.

Simeone no dubta que l’equip ho donarà tot: “Nosaltres ens motivem jugant amb la samarreta de l’Atlético, no necessitem el títol d’una competició”, va explicar. Des del club, tampoc titubegen: “Som un equip que viu de la motivació. Els jugadors saben que aquesta competició és molt important per al club”, va afirmar el conseller del club colchonero, Clemente Villaverde. L’Atlético, doncs, apel·la a la samarreta i a l’escut per lluitar per un títol al qual fa cinc anys que no aspira i que no fa tant va aixecar (2010 i 2012).

Un altre dels al·licients per als atléticos és que la final es disputa a Lió, allà on el 1986, van disputar una final de la recopa que van perdre contra el Dinamo de Kíev.

MOTIVACIÓ

El club madrileny s’aferra a l’escut, a la samarreta i a la recopa perduda a Lió –seu de la final– el 1986
Dortmund - Atalanta
Niça - Lokomotiv Moscou
Copenhaguen - Atlético
Spartak Moscou - Athletic
AEK Atenes- Dinamo Kíev
Celtic - Zenit
Nàpols - RB Leipzig
Estrella Roja - CSKA Moscou
Olympique Lió - Vila-real
Partizan - Viktoria Plzen
Steua Bucarest - Lazio
Ludogorets - Milan
Astana - Sporting CP
Östersunds - Arsenal
Olympique Marsella - Braga
Real Sociedad - Salzburg
* L’anada de les eliminatòries es disputarà el 15 de febrer del 2018 i la tornada, el 22 de febrer.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)