Internacional

Everton desencalla el Grêmio amb un gran gol

Mundial de clubs. El conjunt de Porto Alegre es planta en la final gràcies a un gol de l’extrem en la pròrroga i després d’un partit gris

GRÊMIO 1 PACHUCA 0

GRÊMIO:Marcelo Grohe, Edílson (Leo Moura, 90’), Pedro Geromel, Kannemann, Bruno Cortez, Michel (Everton, 72’), Jailson, Ramiro, Fernandinho (Rafael Thyere, 118’), Luan i Lucas Barrios (Jael, 55’).PACHUCA:Óscar Pérez, José Martínez, Omar González, Óscar Murillo, Emmanuel García (Sagal, 101’), Jorge Hernández, Honda, Víctor Guzmán, Aguirre (Erick Sánchez, 66’), Urretavizcaya (Cano, 105’) i Franco Jara (Herrera, 90’).GOLS:1-0 (95’) Everton.ÀRBITRE:Felix Brych (alemany). Grogues a Kannemann, Ramiro, Jael, Jorge Hernández i Erick García. Expulsat Guzmán (110’).

El Grêmio de Porto Alegre tindrà la seva anhelada final. Amb enormes dificultats i lluny de la seva versió més convincent, el conjunt gaúcho es va valer de l’ofici per imposar-se al Pachuca mexicà, campió de la Concacaf, en un partit força feixuc, sense un dominador clar i en què el campió de l’Amèrica del Sud, històricament favorit per tradició i potencial, va tenir moltes dificultats per aglutinar joc, orfe d’Arthur, mirant-s’ho des del Brasil, i sense idees per enllaçar amb el talentós Luan, que va haver de retrocedir molt per tocar pilota i exhibir la seva clarividència. Només en alguna acció aïllada, a pilota aturada d’Edílson –lateral amb un colpeig portentós– va aconseguir inquietar la porteria del Conejo Pérez, que amb 44 anys s’ha convertit en aquesta cita en el futbolista més veterà de la història del mundial de clubs.

El Pachuca, club econòmicament saludable i amb un bon futbol de base, va competir de tu a tu, amb moments de més lucidesa, sobretot gràcies a la figura d’un Keisuke Honda ahir especialment aplicat. Però el criteri del migcampista japonès no va ser suficient tampoc per marcar una pauta i, encara que Guzmán –primer amb una rematada que va rebutjar Marcelo Grohe i després amb una rematada de cap que va marxar per poc–, ho va intentar, el Pachuca va acabar caient per KO, víctima d’un gran gol d’Evandro, que va fulminar Pérez amb una paràbola al pal llarg per enviar el Grêmio a la final de dissabte, amb molta angoixa però amb el desig intacte de poder calibrar el seu potencial amb el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)