Internacional

Canvi d’escenari

Mundial de clubs. El Real Madrid aparca els seus problemes quotidians i s’embarca en l’aventura mundialista, avui en la semifinal contra l’Al-Jazira, amb el desig de coronar el 2017

El Real Madrid trenca la rutina, l’incòmode dia a dia d’una temporada que ha començat divagant, per intentar coronar per segona temporada consecutiva el cim del món dels clubs. Després d’haver-ho fet ara fa un any a Yokohama, els blancs enceten la defensa de la seva corona als Emirats, i si en l’edició del 2016 va acabar derrocant l’amfitrió, el Kasima Antlers, en una final dificilíssima, la d’enguany arrenca també veient-se les cares amb el campió local, un Al-Jazira liderat per Henk ten Cate i que ha arribat fins a les semifinals després d’haver deixat en el camí el campió d’Oceania (l’Auckland City) i el d’Àsia (l’Urawa Red Diamonds). “Sabem perfectament que no hi ha partit fàcil. Que la gent ho pot pensar, però que quan hi ha un títol en joc, en el futbol pot passar qualsevol cosa. Hem après que hem d’estar concentradíssims”, argumentava ahir el tècnic madridista, Zinedine Zidane, des de l’entrenament del seu equip a la Universitat de Nova York d’Abu Dhabi, a poques hores d’enfrontar-se amb un Al-Jazira en què destaquen l’internacional marroquí Mbark Boussoufa, mitjapunta talentós i amb experiència a Europa; l’hàbil Romarinho, format al Corinthians i campió d’Amèrica amb el Timão (2012), i Ali Ahmed Mabkhout, màxim golejador nacional de la lliga dels Emirats, amb set gols en set partits.

“Per a ells serà el partit de l’any, no voldran desaprofitar l’oportunitat. Hem d’estar molt atents”, exclamava ahir Zizou, que acumula nou títols en tan sols dos anys a la banqueta del Bernabéu i amb possibilitats de tancar el 2017 amb cinc trofeus. “No crec que sigui el millor any de la història del Real Madrid, perquè aquest club és molt gran, però sí que tenim l’ambició i les ganes de seguir guanyant”, exclamava ahir el marsellès, d’enhorabona perquè té a disposició els 24 desplaçats fins a l’Orient Mitjà, inclosos Varane i Bale, que ahir es van exercitar amb el grup: “S’han entrenat bé, sense molèsties, ja veurem si juguen.” D’aquesta manera, el Real Madrid podria veure de nou la seva BBC al complet per primer cop des del 23 d’abril, quan el Madrid va rebre el Barça al Bernabéu i el gal·lès va caure lesionat en la primera part. 234 dies en què Zizou no ha tingut a disposició el seu trident ofensiu i que, enguany, ha coincidit amb la davallada blanca de cara a porteria. Ara, el Madrid recupera tota la pólvora per encetar l’assalt al que seria el seu tercer mundial de clubs.

FRASES

Quan hi ha títols en joc, en el futbol pot passar qualsevol cosa. No serà fàcil, cal estar concentrat
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Em preocupen tots els jugadors del Madrid. Tenim dret a somiar, però tampoc som estúpids
Henk ten Cate
entrenador de l’al-jazira

L’Urawa Red Diamonds queda cinquè

El campió d’Àsia va poder amb el d’Àfrica i va salvar l’honor en la primera final de consolació del mundial de clubs, pel cinquè lloc. L’Urawa Red Diamonds, que va caure en els quarts de final contra l’Al-Jazira quan aparentment era favorit, no va fallar contra el Wydad de Casablanca gràcies a un doblet del brasiler Maurício i a una altra diana de Yosuke Kashiragi, que van invalidar els gols marroquins, obra d’El Haddad i del jove Reda Hajhouj, que va maquillar el resultat des del punt de penal en els últims instants del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)