Internacional

El protagonista

Gianluigi Donnarumma

Embolica que fa fort

Immers en una crisi que l’ha allunyat de les places de Champions, l’afer Donnarumma enrareix una mica més el clima d’un Milan que no aixeca el cap

“Ves-te’n, la paciència s’ha acabat” i “tros de merda”, “Gigio, marxa” van ser algunes de les pancartes amb què els ‘tifosi’ van rebre el porter, desfet al vestidor

Al Milan se li amunteguen els problemes. Obsessionat per sortir del pou sense fons en el qual viu immers en els darrers anys, el nou projecte de l’entitat de la Llombardia arrossega les seves hores més baixes des de la històrica sortida de Berlusconi i l’entrada al club del magnat xinès Yonghong Li. A la crisi de joc i resultats de l’equip rossonero que va provocar la destitució de Vincenzo Montella –descartat del títol ben aviat i actualment a 11 punts de les places de Champions–, ara s’hi ha de sumar un nou capítol en el serial Donnarumma.

Convertit per mèrits propis en el pilar mestre del nou Milan després d’una negociació de desgast que va acabar amb la seva renovació per a les quatre temporades vinents, la complicada relació que ha mantingut el jove porter italià amb l’afició rossonera en els darrers mesos va viure dimecres passat un nou capítol que podria ser definitiu en el seu futur. Poques hores després d’afirmar que havia sofert “pressions psicològiques” i “violència moral” per ampliar la seva vinculació amb el Milan i demanar per boca de Mino Raiola, el seu agent, la rescissió del contracte vigent, la Curva Sud va exhibir una dura pancarta en què es podia llegir “Sis milions a l’any i el sou d’un germà paràsit és violència moral? Ves-te’n ja, la paciència s’ha acabat”. Un gest que, sumat als càntics ofensius que va rebre d’una part de San Siro –“Donnarumma, tros de merda” i “Gigio, marxa”–, va acabar d’ensorrar un Donnarumma visiblement afectat al final del partit, que va haver de ser consolat per Bonucci al vestidor. “Hi ha episodis que et fan créixer i, amb retrospectiva, no els hauria fet, però no em penedeixo de res. Diguem que en algunes situacions hauria d’haver escoltat el meu pare”, reconeixia Donnarumma a finals d’octubre a La Gazzetta dello Sport. Sempre envoltat d’una gran pressió, l’episodi viscut aquesta setmana suposa la punta de l’iceberg per a un Donnarumma que en el passat recent ja va ser objecte d’escarni, quan seguidors del Milan van llançar-li bitllets de dòlar falsos durant un partit amb la sub-21 d’Itàlia, a més de penjar una pancarta amb el missatge “Dollarumma”, quan encara no s’havia produït l’anunci oficial de la renovació i tot assenyalava la seva probable sortida.

“Em sap molt de greu. S’està fent pensar que és un monstre un noi de 18 anys que té uns valors increïbles. Per sort només hi havia 9.000 persones a l’estadi, no vull pensar què passaria si San Siro estigués ple. L’únic que puc fer és agrair a Gigio la disponibilitat i professionalitat que està demostrant. És el millor porter del món, però està passant un moment difícil: no és bonic ser criticat pels teus aficionats”, va replicar en defensa del seu jugador Gattuso, nou tècnic rossonero des de fa dues setmanes. Un suport compartit per Massimiliano Mirabelli, director esportiu del conjunt italià, que va fer un pas endavant pel jove porter amb una dura crítica dirigida a Raiola: “Gigio mai ha expressat el seu desig de deixar el Milan. Sens dubte, hi ha algú que vol inventar-se coses a propòsit, però protegirem el club. No hi ha cap reunió prevista amb Raiola. Donnarumma té contracte fins al 2021 i no hi ha res més a dir.” El futur del porter italià, més en l’aire que mai.

Les xifres
4
temporades
és el contracte que va signar Donnarumma amb el Milan l’estiu passat.
16
anys
i 242 dies tenia el porter italià quan es va estrenar amb el Milan, i es va convertir en el segon debutant més jove de la història del club, només superat per Paolo Maldini.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)