Internacional

Premier League

La fletxa de Pep

Després d’uns cursos estancat, Raheem Sterling, de només 23 anys, ha destapat la seva faceta golejadora i s’ha erigit com una peça fonamental en el Manchester City

La mà de Guardiola en l’eclosió del talentós futbolista ha estat clau: “M’ha ajudat a polir coses senzilles”, reconeix l’atacant anglès

El màxim golejador del Manchester City aquesta temporada no és ni el Kun Agüero (15), ni Gabriel Jesús (10), ni tampoc Leroy Sané (8), ni Kevin de Bruyne (7). L’home dels citizens que més dianes ha marcat és Raheem Sterling; 16 n’acumula l’atacant anglès –12 en la Premier League i 4 en la Champions–, que està sent una de les sensacions de l’imparable City de Pep Guardiola. El jove futbolista, de només 23 anys, per qui el club sky blue va pagar 55 milions d’euros l’estiu del 2015, s’ha destapat per fi, després d’unes temporades en què semblava estancat. “El que m’agrada més és com s’està convertint en un jugador de futbol. Ara sap quan ha de driblar i quan l’ha de passar. Abans només driblava i això era un error”, va explicar Guardiola després de l’últim partit.

I és que Sterling és un diamant a Anglaterra des de ja fa un temps. Amb el Liverpool va debutar quan només tenia 17 anys de la mà de Kenny Dalglish, i va ser amb Brendan Rodgers amb qui va exhibir el seu talent. Només tenia 19 anys, el curs 2013/2014, quan va convertir-se en una peça clau de l’atac red, brillant al costat de Luis Suárez, Daniel Sturridge i Philippe Coutinho, en aquell equip que va acaronar el títol de lliga. El menut atacant, d’origen jamaicà i amb Ronaldinho com a referent, era tot descarament; dretà i partint des de l’esquerra, rebia entre línies i, veloç i hàbil, encarava, s’associava, generava. “És un jugador que et fa aixecar del seient. Quan té la pilota penses que alguna cosa pot passar”, havia manifestat Rodgers en aquella època, encisat amb el seu jugador, a qui no albirava sostre. “Quantes vegades hem vist Messi finalitzar amb un toc com aquest?”, es va preguntar en una roda de premsa després d’un gol anotat per Sterling. Les expectatives, conseqüència de les seves actuacions, eren cada vegada més grans al voltant del futbolista, que havia palesat que, a més d’una promesa, també era realitat. Per ell es van interessar els equips més potents del Vell Continent i va acabar posant rumb al Manchester City “per guanyar títols”, cosa que no havia pogut fer amb el Liverpool.

Un cop va ser citizen, però, la progressió es va aturar. El primer curs, sota la direcció de Manuel Pellegrini, va oferir un rendiment decebedor, per sota del que s’esperava. I el següent, ja amb Guardiola, va millorar però, tot i això, seguia lluny d’aquella versió de futbolista que se li intuïa després dels seus anys de red. El canvi de registre ha arribat aquesta campanya. “Amb i sense pilota és molt agressiu, molt intens”, va manifestar Guardiola. Més fet, més madur, Sterling cada cop interpreta millor el joc, decideix bé, es mou millor i s’està mostrant determinant, les xifres anotadores ho palesen, i també la seva puntualitat: ha marcat el gol de la victòria en l’últim minut en quatre partits –contra el Huddersfield, el Bournemouth, el Feyenoord i el Southampton–. “És un futbolista jove, acaba de fer 23 anys, i és important a la seva selecció. El més difícil amb jugadors d’aquesta edat és mantenir el nivell de fer actuacions de set i de vuit”, va expressar el preparador català, figura clau en l’eclosió que està protagonitzant l’atacant. Es va fer viral l’explicació de Guardiola en un entrenament, en què indicava a Sterling com s’havia de perfilar en una situació en què s’associava d’esquena a porteria prop de l’àrea, i que dies després el jugador va posar en pràctica en un partit, en una acció calcada a la proposada pel tècnic. “M’ha ajudat a polir coses senzilles i a no perdre pilotes estúpides”, ha reconegut recentment el futbolista. “I és increïble quant pots millorar amb coses simples, coses bàsiques que feia quan era més petit i que he deixat de fer des que soc professional”, va expressar Sterling, que s’ha convertit en la fletxa de Pep.

Les dades
16
Gols
acumula des de l’inici de curs Sterling, que és el màxim golejador del Manchester City. En suma 12 en la Premier League i 4 en la Champions League, i ja ha superat els seus millors registres. De fet, en la lliga, el curs que en va fer més va ser la campanya 2013/2014, amb 9 dianes.
17
Anys
tenia el jove futbolista anglès, nascut a Jamaica, quan va estrenar-se en la Premier League amb el Liverpool el 24 de març del 2012 contra el Wigan a Anfield. Kenny Dalglish va ser el tècnic que el va fer debutar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)