1a divisió

Primera divisió

Amb l’estil i la disciplina

Paco Jémez, quart entrenador de Las Palmas aquesta temporada, afronta la segona etapa a Gran Canària disposat a reconduir una situació crítica

“Qui no compleixi, que s’atingui a les conseqüències”, afirma

Cuer amb 12 derrotes en 17 jornades i immers en un futur del tot incert, Las Palmas afronta un retorn a la feina ple de canvis. Conscient de la necessitat de revertir una situació crítica, Paco Jémez (Las Palmas, 1970) afronta la segona etapa a Gran Canària –va dirigir-lo a segona el curs 2009/10– i ho fa amb la disciplina com la seva gran preocupació. “Hi ha talent natural, però el conjunt no se’n beneficia. Hem de canalitzar aquest talent. L’única manera de fer-ho és amb disciplina i sabent el que cadascú ha de fer”, explicava el preparador canari a La Provincia poques hores després que s’oficialitzés el seu fitxatge.

Els últims episodis d’indisciplina preocupen, i molt, un Jémez que té molt presents els incidents viscuts amb Araujo, la sanció a Tana, les picabaralles entre futbolistes en els entrenaments o la polèmica viscuda entre Setién i Viera que va acabar amb el talentós migcampista apartat de l’equip uns dies, entre altres casos. “Defineixo disciplina: fer el que has de fer quan ho has de fer. No val dos segons més tard. És la nostra major preocupació en el nostre viatge a l’illa. Donar totes aquestes eines al planter perquè tinguin disciplina i aquesta canalitzarà el talent en benefici de l’equip, no en funció del futbolista”, expressava un Jémez que es converteix així en el quart tècnic que ocupa la banqueta de l’equip de Gran Canaria aquesta temporada, després de Manolo Márquez, que va dimitir; Pako Ayestarán, destituït, i Paquito Ortiz, que va exercir d’interí mentre l’entitat intentava de forma fallida aconseguir els serveis de Jorge Almirón.

Jémez, amb plens poders en la planificació esportiva, ha decidit fer una concentració amb tota la plantilla des d’avui fins al dia 31, en què determinarà el nombre de baixes que es produiran en el mercat d’hivern. Pel que fa al capítol d’altes, a banda del mateix Jémez, Las Palmas va anunciar el fitxatge de Gabriel Peñalba (Cruz Azul) i podria tenir gairebé tancades les incorporacions d’Alberto Gálvez (Eibar) i Jairo Samperio (Mainz).

“No som una pinya. Les sensacions són dolentes ja que anem últims. Ara vindrà un entrenador que posarà les coses al seu lloc i això ens anirà molt bé perquè no estem fent tot el que hem de fer”, va declarar Viera en ser qüestionat recentment sobre si veia l’equip unit per revertir l’actual situació en la taula. Un missatge simptomàtic per entendre el moment anímic que arrossega un vestidor que, no obstant això, veu amb il·lusió l’arribada d’un tècnic que només entén el futbol a partir del bon tracte amb la pilota.

Amb mà ferma i un codi de conducta ben clar, a Jémez no li tremolarà el pols a l’hora d’actuar amb la contundència que sigui necessària. “En el meu cap no entra la indisciplina. El que no compleixi, que s’atingui a les conseqüències. Amb la situació que tenim, no permetrem que cap episodi d’indisciplina ens ho posi més difícil.”

Posada en escena

El tècnic va ser ahir presentat i va reforçar el seu discurs: “Els jugadors han de saber que ara no només tallen el cap a l’entrenador, també hi haurà jugadors que no hi seran i aquestes decisions les prendré jo.” “No permetré que ningú fora del terreny de joc posi les coses més difícils del que ja són”, va insistir contundent el preparador, que a la tarda va dirigir el primer entrenament. L’efecte Jémez, a escena.

El currículum.
Amb una trajectòria més aviat discreta com a futbolista, el periple de Paco Jémez com a entrenador inclou un ampli ventall de clubs de l’Estat. Còrdova, Cartagena, Las Palmas –a segona–, Rayo i Granada, i una experiència en el futbol internacional dirigint el Cruz Azul mexicà abans de tornar a Gran Canària, és el seu bagatge.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)