Internacional

El mercat més car de tota la història

El PSG va protagonitzar aquest estiu el traspàs més car de tots els temps pagant 222 milions per Neymar

Amb més de 1.500 milions invertits, és la lliga en què més es va gastar

El 2017 quedarà com l’any en què el mercat de traspassos futbolístic va trencar tots els rècords i va entrar en una dimensió en què els equips gasten grans quantitats de diners, autèntiques morterades abans excepcionals, per fitxar nous jugadors.

Per sobre de tots va destacar la incorporació de Neymar al París Saint-Germain. El club parisenc va pagar 222 milions, la clàusula del futbolista brasiler, per arrabassar-lo al Barça i completar el traspàs més car de la història. L’entitat francesa, a més, va protagonitzar un altre moviment sonat, el de Kylian Mbappé. La promesa del futbol mundial va canviar Mònaco per París com a cedit, un préstec amb una opció de compra –d’acord amb el que va indicar L’Équipe– de 180 milions d’euros. Xifres allunyades del que s’havia pagat fins al moment –abans de l’estiu el fitxatge més car de la història era el de Paul Pogba, per qui el Manchester United va abonar 105 milions d’euros al Juventus el 2016.

Aquest any, en el període de fitxatges, les inversions van ser estratosfèriques en cadascuna de les cinc grans lligues. De fet, totes, segons Transfermarkt, van superar el seu rècord. Això sí, el campionat en què més es va gastar va ser la Premier League, que està a un altre nivell econòmic. Més de 1.500 milions d’euros van invertir-se en fitxatges en la lliga anglesa, més dels 1.376 milions de la campanya anterior, mentre que en les altres lligues es van pagar 677 milions (Ligue1), 897 (Serie A), 596 (Bundesliga) i 559 (LaLiga). D’aquesta manera, la Premier va tornar a exhibir múscul i va demostrar de nou ser el campionat més ric. En aquest mercat d’hivern s’esperen nous moviments i, de fet, ja se n’ha produït un de gros amb el traspàs de Virgil van Dijk del Southampton al Liverpool per uns 84 milions d’euros que l’han convertit en el defensa més car de tots els temps. L’acord televisiu signat l’estiu del 2015 ha propiciat que diversos dels equips de la lliga anglesa tinguin un estatus econòmic comparable a altres entitats importants del futbol europeu i és un fet que s’està posant de manifest en les darreres finestres de mercat.

Tot i que la Premier League encapçala el rànquing dels fitxatges més cars, l’altra gran inversió de l’estiu va ser la d’Ousmane Dembélé, a qui el Barça va contractar procedent del Borussia Dortmund per 105 milions d’euros fixos més 40 en variables. En el campionat britànic la despesa va estar força més repartida. El traspàs més important va ser el de Romelu Lukaku (84,7), que va recalar al Manchester United procedent de l’Everton, i després es van produir altres incorporacions com la d’Álvaro Morata al Chelsea (62), la d’Alexandre Lacazette a l’Arsenal (53), la de Gylfi Sigurdsson a l’Everton (49,4), la de Nemanja Matic al Manchester United (44,7) i la de Mohamed Salah al Liverpool (42). Pel que fa als clubs, qui més va invertir va ser el Manchester City, que per contractar els serveis de Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson Moraes, Benjamin Mendy i Danilo Luiz, va gastar-se gairebé 230 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)