1a divisió

La deriva continua

1a divisió. El Real Madrid es va deixar dos punts més a Balaídos contra un Celta combatiu que va monopolitzar la segona meitat. Keylor Navas va aturar un penal a Iago Aspas quan anaven 1-2

celta 2 real madrid 2

CELTA:Rubén Blanco, Hugo Malloc, Roncaglia, Cabral, Jonny, Radoja (Lobotka, 73’), Daniel Wass, Pablo Hernández, Iago Aspas, Sisto (Emre Mor, 73’) i Maxi Gómez.REAL MADRID:Keylor Navas, Achraf, Raphäel Varane, Nacho, Marcelo, Casemiro, Modric (Lucas Vázquez, 76’), Toni Kroos, Isco (Kovacic, 77’), Bale (Asensio, 85’) i Cristiano Ronaldo.GOLS:1-0 (33’) Wass. 1-1 (36’) Bale. 1-2 (39’) Bale. 2-2 (82’) Maxi Gómez.ÀRBITRE:Jaime Latre (col·legi aragonès).

El Real Madrid no es troba i ja té dificultats per veure el Barça, a 16 punts, en l’horitzó. Divagant i sense discurs, el conjunt blanc va passar com una ombra per Balaídos i, malgrat dues fuetades de Gareth Bale en dos minuts que van capgirar el gol inicial de Wass, va ser incapaç de sotmetre un Celta amb molt més relat futbolístic.

Pels galons dels uns i la ideologia dels altres, s’esperava un partit jugat a tot el camp, i el Celta no va trigar gaire a evidenciar que el seu propòsit era viure incomodant constantment un Madrid que de seguida va sentir el rigor de Balaídos, amb els d’Unzué sortint amb criteri i efectius davant de qualsevol pèrdua: amb el desplegament de Wass, les arribades dels laterals i la mobilitat enverinada d’un Iago Aspas que va obrir el foc encreuat estavellant una pilota a la fusta.

El partit bategava en dos fronts, a les dues àrees, i els que primer van disparar amb foc real van ser els gallecs, en una de les seves sortides en tromba, quan Iago Aspas va trobar la cursa d’un Wass que, tot i fer palesa la seva falta de velocitat, va acabar resolent l’acció amb majestuositat, aixecant el cap, veient Keylor Navas avançat i fent-li passar la pilota per sobre amb un toc ple de suavitat.

El Celta tenia el partit que volia, intens i alegre, però en aquest escenari el Madrid mai entrega la cullera i, tot i les males sensacions que acumulava l’equip de Zizou, dues fogonades de Gareth Bale van ser suficients per canviar la cara al públic de Balaídos: primer, recollint una pilota a l’espai de Kroos i superant Rubén Blanco; tot seguit, tan sols dos minuts després, connectant a la xarxa una centrada d’Isco que va enviar el matx a la pausa amb certa tranquil·litat per als blancs, però amb les alarmes enceses per la declaració d’intencions d’un Celta que no sol defallir.

I no ho va fer. Ben al contrari: amb la seva brúixola sempre impertorbable, l’equip d’Unzué va seguir amb l’esma de sempre per intentar ferir un Madrid que per moments va perseguir ombres i que no va tenir la capacitat per quedar-se la pilota i refredar la nit de Vigo.

El Celta va ser netament millor després de la represa i no va defallir fins que va trobar un botí, encara que fos mínim. Ho va tenir a tocar Iago Aspas, incapaç de materialitzar un penal comès sobre ell mateix –va ser el primer penal que fallava el de Moaña a primera divisió–, però qui va comparèixer en l’ocàs del partit, tan imperial com inexplicablement sol al cor de l’àrea, va ser Maxi Gómez, que va reblar a l’àrea una centrada ben tocada de Wass i va infligir un nou correctiu a un Madrid que va tenir el gol a tocar en l’últim sospir amb un xut de Lucas Vázquez, però que continua sense ànima ni futbol.

LA DADA

12
penals
ha xutat Iago Aspas a primera divisió. El d’ahir era el primer que fallava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)