1a divisió

En caiguda lliure i sense fre

1a divisió. El Madrid, lluny de recuperar sensacions, va tornar a oferir contra el Vila-real la imatge d’un equip previsible, impotent i amb una alarmant falta de gol

A la capital espanyola regna un desconcert total. El Real Madrid, lluny de canviar les males sensacions futbolístiques que arrossega i que l’estan penalitzant, continua sense rumb i completament a la deriva. “No hi ha una explicació. És una mica fotut, cada cop més. El que no podem fer és abaixar els braços, hem de seguir treballant, arribarà el moment i hem de ser allà”, resumia abatut Zidane després que el seu equip acumulés una altra ensopegada al Bernabéu, en aquest cas contra un Vila-real que va evidenciar una vegada més alguns dels mals endèmics del conjunt madridista aquest curs.

Fidel al discurs emprat els dies previs al compromís contra els groguets, el preparador francès va tornar a confiar en els mateixos futbolistes i en la mateixa idea de joc en un duel en què l’equip blanc va tornar a mostrar símptomes de desesperació a causa de l’alarmant falta de contundència en els metres finals. Una crisi golejadora que escenificava meravellosament bé Cristiano Ronaldo, desesperat dissabte passat a causa de la seva sequera. Amb la pitjor mitjana de gol en el torneig de la regularitat des de la seva arribada a Chamartín el 2009, l’astre portuguès tan sols ha aconseguit quatre dianes en 1.246 minuts –l’equivalent a un gol cada 289 minuts–. Unes xifres molt allunyades de la versió exhibida a Europa, on és el màxim realitzador, amb nou dianes en sis partits –un gol cada 60 minuts–. “Ens hem de centrar a classificar-nos per a la Champions del curs que ve, crec que aquest ha de ser l’objectiu en el que queda de temporada”, reconeixia Kroos a beIN USA després de tancar una primera volta per oblidar, en què el conjunt blanc ja ha perdut més punts que en la totalitat del curs anterior. En espera del compromís ajornat contra el Leganés, els 32 punts que suma l’equip de Zidane suposen la pitjor primera volta de l’última dècada i la tercera amb pitjor estadística des que ha començat el segle –32 punts el curs 2001/02 i 30 punts el 2005/06–. Les constants lesions, el baix estat de forma d’alguns futbolistes clau i decisions erràtiques de Zidane han convertit el Madrid en un equip molt més irregular i feble que fa uns mesos, i han fet del Santiago Bernabéu un escenari que ha deixat de ser l’habitual fortí de cada any –cinc ensopegades en deu partits a casa, amb un balanç de cinc triomfs, dos empats i tres derrotes, la qual cosa suposa haver perdut 13 dels 22 punts en joc a casa.

LA FRASE

L’objectiu en el que queda de temporada és centrar-nos a classificar-nos per a la Champions
Toni Kroos
futbolista del real madrid

LA DADA

4
gols
en 14 jornades suma Ronaldo en el campionat de lliga, el que equival a una diana cada 289 minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)