Més futbol

Rivalitat a flor de pell

Copa. Protagonistes d’enfrontaments històricament envoltats de polèmica, l’Atlético i el Sevilla enceten una eliminatòria de quarts incerta, en moments de forma dispars i amb l’afer Vitolo com a teló de fons

Protagonistes d’una acarnissada rivalitat des del seu primer enfrontament a primera ara fa 82 anys i accentuada amb l’arribada del nou segle, l’Atlético i el Sevilla afronten a partir d’aquest vespre (19 h) una eliminatòria de quarts de final incerta i que arriba en moments de forma molt dispars per als dos conjunts. Des de la polèmica que va generar el traspàs d’El Cholo Simeone el 1994 rumb al conjunt madrileny, passant per la pugna dels dos clubs per ascendir a primera la temporada 2001/02 amb les polèmiques declaracions de Caparrós insinuant tractes de favor als colchoneros i la reprovable actitud d’una part de l’afició del Calderón en els greus incidents que van deixar per a la posteritat la imatge d’Andrés Palop amb una ampolla de whisky en un duel de lliga el 2006, els enfrontaments entre madrilenys i andalusos sempre han estat envoltats de polèmica. Una situació que es reproduirà avui al Wanda Metropolitano, en aquest cas amb el serial Vitolo com a gran protagonista. El migcampista canari, sota l’ull de l’huracà després del seu polèmic traspàs a l’Atlético l’estiu passat –va provocar una autèntica guerra freda entre el Sevilla i l’entitat canària–, serà la gran atracció del duel d’avui al Wanda Metropolitano.

Segon retrobament

Aquest serà, doncs, el segon cop en què Vitolo es veurà les cares amb els seus antics companys, el primer vestint la samarreta colchonera després del seu retorn al Pizjuán quan encara estava cedit a Las Palmas en la primera meitat del curs. Un enfrontament en què el migcampista canari va ser durament xiulat i increpat, amb crits de “pesseter” i “Vitolo, mor-te”.

No va ser, però, l’únic incident que Vitolo va viure aquell dia, després que diversos aficionats del Sevilla escriguessin a l’autocar de Las Palmas el missatge “Vitolo, traïdor”. “La meva opinió és que les formes no van ser les correctes, però cadascú pren les decisions que considera més convenients”, va declarar aleshores Nico Pareja, capità del Sevilla i gran amic de Vitolo, respecte a un traspàs que va crear enemistats arreu i que va generar un litigi que a hores d’ara, cinc mesos després, continua als tribunals pendent que es resolgui un dels casos més polèmics i surrealistes del futbol espanyol dels últims anys.

Lloances al Sevilla

“L’arribada de Vitolo i Costa potencia un grup que ho està fent bé i ens dona alternatives i més possibilitats en el joc”, declarava Simeone, que també va tenir temps de desfer-se en elogis cap a l’actual plantilla del Sevilla. “Per a qui vegi la copa, aquesta eliminatòria és la més competitiva i difícil. Tenen molt bons futbolistes, especialment del mig del camp cap endavant. Se’n sortiran, d’aquesta situació.”

LES FRASES

Copa
Quarts de final
Atlético - Sevilla
19 h (beIN L)
Tornada: 23-01
València - Alavés
19 h (bein L)
tornada: 24-01
Espanyol - Barça
21 h (beIN L)
tornada: 25-01
Leganés - Madrid
demà, 21.30 h (GOL)
tornada: 24-01
Aquesta eliminatòria és la més igualada. El Sevilla té molt bons jugadors i se’n sortirà
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’atlético
L’arribada de Vitolo potencia un grup que fins ara ho està fent bé. A l’equip li permet tenir més alternatives i possibilitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)