Més futbol

Al final, Asensio

Copa. Un gol de l’atacant balear en el minut 89 va donar la victòria al Madrid al feu del Leganés i va maquillar el que va ser una altra pèssima actuació del conjunt dirigit per Zinedine Zidane

LEGANÉS 0 R. MADRID 1

LEGANÉS:Champagne, Tito, Bustinza, Siovas, Diego Rico, Gumbau, Rubén Pérez (Brasanac, 61’), El Zhar, Eraso, Naranjo (Amrabat, 70’) i Beauvue (Omar Ramos, 82’).REAL MADRID:Casilla, Carvajal, Vallejo (Nacho, 15’), Varane, Theo Hernández, Ceballos (Modric, 67’), Llorente (Isco, 73’), Kovacic, Lucas Vázquez, Mayoral i Asensio.GOLS:0-1 (89’) Asensio.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (col·legi murcià). Grogues a El Zhar, Naranjo i Gumbau.

Marco Asensio va tapar el que havia tornat a ser un despropòsit del Real Madrid. Amb un gol en el minut 89, l’atacant mallorquí va donar la victòria al conjunt dirigit per Zinedine Zidane (0-1) al feu del Leganés, un triomf que serveix als blancs per agafar aire després de tres partits consecutius sense guanyar i per colpejar primer en l’eliminatòria, segurament de manera immerescuda. En la línia dels últims mesos, els madridistes van tornar a oferir una imatge gris, plana, faltada de futbol, en un duel en què també, una altra vegada, el pla B, aquells futbolistes amb menys minuts, van tornar a malbaratar l’oportunitat. Vallejo es va lesionar, Theo i Mayoral van passar de puntetes, i Ceballos i Llorente van acabar substituïts. En general, una nova mala actuació dels de Zidane, salvada, com sol ser habitual, amb una diana al final.

I és que el Madrid no va saber desxifrar al seu rival. Tret de la lesió muscular de Vallejo en els primers compassos de partit, la tercera que té en el que va de temporada, no va passar pràcticament res a la primera part. Era el que volia el Leganés, que va cedir la pilota al conjunt blanc, que va tenir una possessió estèril mitjançant la qual no va generar ni una situació de gol. Els homes entrenats per Asier Garitano no van cedir, ben endreçats al seu camp, mossegant quan la pilota creuava la línia de mitjos i, molt intensos. Només una vegada abans del descans van estar a prop d’encaixar els locals, i va ser per una errada individual de Rubén Pérez, que sent l’últim home va perdre una pilota que va deixar Kovacic sol davant del porter Champagne, però el migcampista croat va resoldre de manera horrible a fora.

Va canviar el panorama en el segon acte. Els pepineros van virar, van pressionar més a dalt, i els madridistes van deixar de combinar fàcilment i van passar a estar molta més estona a camp propi defensant. El Leganés va anar creixent, encara més amb l’entrada d’Amrabat i va vorejar el gol amb una rematada en pròpia porteria de Llorente, que intentant refusar de cap una centrada va estavellar la pilota al travesser de la porteria de Casilla. Zidane va moure fitxa, va donar entrada a Modric i Isco, però tampoc l’equip va millorar en excés. De fet, s’intuïa l’empat amb el matx agonitzant, fins que va emergir Asensio, per pescar amb qualitat al primer pal una centrada de Theo i marcar un gol que, a més de ser valuós en l’eliminatòria, va maquillar el pèssim partit dels blancs.

LA FRASE

Hem fet un partit seriós, el resultat és bo per a nosaltres. Ens ha faltat jugar amb més atreviment