Internacional

La vella fórmula no falla

Bundesliga. La quarta etapa de Jupp Heynckes al capdavant de la banqueta del Bayern ha suposat el retorn de les línies mestres d’un conjunt recuperat esportivament i anímicament

A les entranyes del vestidor de Säbener Strasse, Jupp Heynckes desprèn passió i una sensibilitat natural a parts iguals amb els seus futbolistes. Convertit en el preparador més veterà que dirigeix un equip en la màxima competició continental i un dels més longeus en la Bundesliga als seus 72 anys, la quarta etapa de Jupp Heynckes al capdavant del Bayern ha suposat el retorn de les línies mestres d’aquell equip imperial que va assolir el seu primer i únic triplet de la història el 2013 a mans del mateix preparador alemany.

Repescat com a mesura d’urgència a mitjan octubre passat, la seva arribada no només ha permès redirigir el rumb de l’entitat bavaresa, sinó també apagar l’incendi originat i la crispació que s’havia viscut a principi de curs entre Carlo Ancelotti i alguns pesos pesants del vestidor bavarès. “La meva tasca és tornar a formar un equip, el més important és que els jugadors tornin a confiar en les seves aptituds. Sé el que he de fer perquè l’equip torni al camí de l’èxit, tot i que s’ha de dir que la situació actual és difícil”, assegurava un convençut Heynckes el dia de la seva presentació. Assumint la nau bavaresa en una situació complicada –cinc punts per sota aleshores del Dortmund en la Bundesliga i amb la dolorosa golejada encaixada poc abans contra el PSG a Europa–, Heynckes va abraçar-se ràpidament als seus futbolistes amb la seva química habitual i els resultats no van trigar a arribar.

Un Bayern imparable

Recuperat aquell domini abassegador del joc i del marcador i exhibint l’estil ràpid i vertiginós del passat partit rere partit, els números de l’actual Bayern són incontestables: 17 triomfs i una sola derrota en 18 partits.

Líder destacat en el campionat estatal –avantatja de 16 punts el Leverkusen, segon classificat–, a vuitens de final de la Champions i a quarts de la copa, la mà del preparador de Mönchengladbach s’ha notat també en la millora del rendiment de futbolistes com Müller, Vidal i un James que, allunyat de la banda i amb llibertat en tasques ofensives, ha estat recuperat per a la causa després d’un inici de temporada amb més ombres que llums. “Tinc molt bon concepte de James. M’agraden molt els futbolistes amb talent i ofici, i ell en té. El futbol d’aquí és molt diferent del de Sud-amèrica, però ha de saber que aquí té la meva ajuda, perquè a mi m’agraden els jugadors amb talent i ell en té molt”, destacava un Heynckes sempre respectat pel club i l’afició i que amb el seu posat tranquil i pacient ha dibuixat el full de ruta per tal que el Bayern retorni al camí de l’èxit.

LA DADA

1
derrota
en 18 partits ha encaixat el Bayern des de l’arribada de Heynckes. La resta han estat triomfs

LA FRASE

La meva tasca és tornar a formar un equip, que els jugadors tornin a confiar en les seves aptituds
Jupp Heynckes
entrenador del bayern

VESTIDOR RECUPERAT

La seva calma s’ha notat també en la millora d’homes com Müller, Vidal o James
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)