1a divisió

La deriva passa per Mestalla

1a divisió. El Real Madrid visita el València encara commocionat per l’eliminació en la copa i, tot i que recupera Cristiano Ronaldo, no podrà disposar ni d’Isco ni de Sergio Ramos

El paraigua de Zinedine Zidane cada vegada és més petit, i plou amb força a Chamartín. Ja sense la copa i amb l’eliminatòria contra el PSG com a únic refugi per sobreviure a la tempesta, el Real Madrid afronta la duresa d’un dia a dia hipotecat pels primers mesos de competició i sense al·licients a l’altura del seu escut. El camí és incòmode i fa pujada, i aquesta tarda s’atura a Mestalla, terra sempre hostil per als blancs, allà on un empat va fulminar els dies de Rafa Benítez a la banqueta del Santiago Bernabéu i on la soga pot oprimir una mica més el coll d’un Zizou que és al centre de les mirades, incapaç de reconduir dubtes i sense més armes que la seva normalitat en un entorn en què ara mateix tot és anòmal. “A mi l’únic que em queda és mantenir la il·lusió i intentar superar-me com a entrenador. La situació és la que és, però em sento amb forces”, explicava ahir el marsellès, “comprensiu” amb les crítiques i sempre protector d’una plantilla que l’ha conduït al cim d’Europa en els seus dos anys com a entrenador. “Els futbolistes s’esforcen, estan decebuts, però no perden l’actitud. Estem vivint un any amb alts i baixos, segurament més baix que les anteriors temporades, però només ens queda aprendre’n”, va assegurar.

El Real Madrid, que no guanya a Mestalla des del 2013 i que la temporada passada va perdre, víctima dels gols matiners d’Orellana i de Zaza, es desplaçarà fins a la capital del Túria amb Cristiano Ronaldo recuperat del trau que es va fer contra el Deportivo de la Corunya, però amb nous contratemps inquietants a dues setmanes del retorn de la Champions: Sergio Ramos, lluny del seu millor nivell, no acaba de fer net dels seus problemes físics i no podrà jugar aquesta tarda, igual que Isco, que ahir va sentir una punxada al maluc que li impedirà veure’s les cares amb el club que el va forjar com a futbolista.

“No podem pensar que és el pitjor Madrid de la temporada, perquè fa una setmana van guanyar 7-1. Tenen grans futbolistes i hem d’intentar defensar-los de la millor manera, fent un partit equilibrat”, va avisar ahir Marcelino, que haurà de trobar un pedaç per cobrir l’allau d’absències que té a la línia defensiva, amb Vezo i Gabriel –aquest últim també lesionat– sancionats i Murillo encara de baixa. Segons va filtrar ahir el tècnic asturià, el nouvingut Francis Coquelin serà l’encarregat de sacrificar-se i acompanyar Garay.

LES FRASES

No diria que el Madrid està en el pitjor moment de l’any, va guanyar 7-1 fa una setmana
Marcelino García Toral
Entrenador del valència
La situació és la que és, però em sento amb forces. Només em queda mantenir la il·lusió
Zinedine Zidane
Entrenador del REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)