Internacional

Un camí immaculat

FA Cup. El Manchester City supera sense problemes el Cardiff, passa als vuitens de final i continua viu, i en bona posició, en totes les competicions

El Manchester City no s’atura. El conjunt dirigit per Pep Guardiola continua el seu camí en la temporada, immaculat, sense ensopegar, viu i en òptima posició en totes les competicions. Els citizens tenen encarrilada la Premier League, líders a dotze punts de distància del segon classificat; són en la final de la copa de la lliga, en què se les hauran el dia 25 de febrer a Wembley amb l’Arsenal; en la Champions League, es troben en els vuitens de final, amb el Basilea com a rival; i en la FA Cup també continuen endavant, en els vuitens, als quals van accedir ahir després d’imposar-se 0-2 al Cardiff.

La d’ahir va ser una victòria molt còmoda per al City. Tot i enfrontar-se amb un rival de Championship –la segona categoria del futbol anglès– Guardiola es va guardar ben poca cosa i va sortir amb un onze molt titular, en què l’única novetat va ser la presència de Claudio Bravo, el porter de les copes, i la de Bernardo Silva, que va actuar de fals 9 en la primera part. Aviat, l’equip sky blue va decantar la balança, mitjançant Kevin de Bruyne, un dels futbolistes més determinants del moment, que es va treure del barret una genialitat en el llançament d’una falta. El mitjapunta belga va enganyar tothom definint un tir lliure directe des de la frontal amb un xut amb l’interior, suau i ras, per sota de la barrera, que va saltar per avançar els visitants. El duel va tenir pocs sobresalts a partir d’això; domini absolut del City, que va monopolitzar com acostuma la possessió de la pilota i va generar força ocasions, fins que Sterling va fer el segon, de cap a centrada de Bernardo Silva, abans del descans per sentenciar.

Lesió de Leroy Sané

L’actuació arbitral va ser controvertida, sobretot per dues accions. La primera, un gol anul·lat a Bernardo Silva per un fora de joc posicional força rigorós, i la segona, la que més va fer enfadar els citizens, una duríssima entrada del local Benett a Sané que mereixia la vermella i només va ser sancionada amb groga. El cop a la tíbia, que li va doblegar el turmell, va deixar fora de combat l’atacant alemany que va haver de ser substituït. “Els àrbitres són aquí per protegir els jugadors. Quan és falta, és falta, i quan és perillós, és perillós”, va dir, molest, Guardiola.

EL TRAJECTE ‘CITIZEN’

En la lliga està a 12 punts del segon; en la copa de la lliga, en la final, i en la Champions també està en els vuitens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)