1a divisió

Rivalitat en plena ebullició

1a divisió. El fitxatge d’Íñigo Martínez per l’Athletic desdibuixa encara més la ja deteriorada relació amb la Real Sociedad. “M’ha sobtat que no optés per un club que aspiri a la Champions”, va afirmar Aperribay

Regida pel principi que determina que únicament poden jugar a la seva plantilla els futbolistes formats en el propi planter o en clubs del País Basc, la filosofia de fitxatges de l’Athletic Club va viure ahir un nou episodi d’hostilitat en la històrica rivalitat que manté amb la Real Sociedad. En ocasions lloada i altres vegades motiu d’hostilitat amb clubs veïns, el traspàs d’Íñigo Martínez pel conjunt d’Ibaigane va encendre encara més la rivalitat entre les dues entitats més representatives del País Basc. “El que més ha patit he estat jo. No és gens fàcil sortir de la Real i venir a l’Athletic després d’experimentar tants anys de vivències, bones i dolentes. Costa molt sortir de casa i prendre aquesta decisió. És cert que personalment m’hauria agradat que tot hagués estat en unes altres circumstàncies, però no ha pogut ser. El món del futbol és així, la decisió crec que és l’encertada, tot i que entenc que puguin estar molestos”, expressava en la seva presentació Íñigo Martínez, convertit des d’ahir en el fitxatge més car de la història de l’Athletic després que el conjunt de Bilbao abonés els 32 milions d’euros de la seva clàusula.

Sobre unes declaracions que va fer el 2014, en què afirmava que mai fitxaria per l’etern rival, el central d’Ondarroa va argumentar: “Eren altres anys i una altra època. Sempre vaig de cara, i en aquell moment ho pensava així. Tots canviem d’opinió, de mica en mica anem madurant. Soc un professional del futbol, i en aquella etapa pensava d’aquella manera, i ara penso el contrari.”

Crítiques al traspàs

Amb el rostre visiblement compungit i seriós, el president de la Real, Jokin Aperribay, va valorar la marxa d’Íñigo Martínez llançant un missatge d’unitat però alhora recriminant les formes del mateix futbolista i, posteriorment, de l’Athletic. “Ens vam endur una sorpresa, no ens ho esperàvem. Estem orgullosos de tots els que vesteixen la samarreta de la Real Sociedad, i aquell que no la vulgui vestir, el millor que pot fer és marxar. Íñigo es història, aquí estem per afrontar el present i el futur amb aquells que senten la samarreta amb orgull”, va etzibar Aperribay, contundent amb l’Athletic. “No estic decebut. El que sí que m’ha sorprès és que coneixent la seva ambició no hagi optat per un club que aspiri a títols com ara la Champions”, va afegir.

LA FRASE

El que més ha patit he estat jo. No és gens fàcil sortir de la Real i venir a l’Athletic
Íñigo Martínez
jugador de l’athletic club

LA DADA

32
milions
d’euros ha abonat l’Athletic per Íñigo, el reforç més car de la història del club.

Presentacions i reforços a Sevilla

A poques hores del tancament del mercat d’hivern, el Sevilla i el Betis van centrar bona part del protagonisme en matèria de fitxatges. A Nervión, l’equip de Montella, a banda de presentar el defensa Miguel Layún, també va fer oficial l’arribada del migcampista Roque Mesa, cedit fins a final de temporada amb una opció de compra. L’altre rival de la ciutat, el Betis, va donar un cop d’efecte anunciant la incorporació de Marc Bartra. El central català, que ahir mateix ja va aterrar a la capital andalusa, arriba procedent del Dortmund amb una opció de compra obligatòria a final de curs que vorejarà els deu milions d’euros i que el convertirà en futbolista bètic fins al 2022. D’altra banda, el davanter nigerià Peter Ebo va esdevenir ahir el sisè reforç de Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)