Internacional

Premier League

Renovació al davant

L’Arsenal ha canviat la cara de l’atac en aquest mercat d’hivern, venent Alexis, Walcott i Giroud i fitxant Mkhitaryan i Aubameyang

El mitjapunta alemany, que acabava contracte a final d’aquest curs, va signar ahir l’ampliació amb els ‘gunners’ fins al 2021

L’Arsenal ha estat l’animador del mercat d’hivern. El club gunner ha protagonitzat els traspassos més sorollosos, tots desencadenats per l’adeu d’Alexis Sánchez, el seu futbolista de referència fins a la setmana passada. Amb el xilè, que acabava contracte a final de temporada i no volia renovar, l’entitat londinenca tenia una patata calenta, i la seva inevitable marxa ha provocat que el conjunt d’Arsène Wenger hagi acabat fent un rentat de cara al seu atac. D’aquesta manera, han marxat Alexis (Manchester United), Olivier Giroud (Chelsea) i Theo Walcott (Everton) i han arribat Henrikh Mkhitaryan (Manchester United) i Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund).

Mkhitaryan i Aubameyang es retroben a l’Arsenal, després d’haver defensat plegats durant tres campanyes (2013/14, 2014/15 i 2015/16) la samarreta del Dortmund, en què van congeniar molt bé. “Henrikh és un jugador molt complet. Genera ocasions, defensa bé, abarca camp i també és compromès. És un futbolista que té tots els atributs”, va explicar Wenger sobre el mitjapunta armeni, de qui està convençut que funcionarà, com el davanter gabonès: “Necessitem gent que ens pugui donar més poder ofensiu i ell ens en donarà. El seu ritme, la seva finalització, la qualitat de les seves carreres i la seva capacitat física seran importants”, va afirmar l’alsacià, tècnic d’un equip que té com a objectius quedar quart en la Premier –una posició que té a vuit punts–, aixecar la copa de la lliga –disputarà la final contra el Manchester City el dia 25 de febrer a Wembley– i l’Europa League –és en els setzens, en què l’espera l’Östersunds suec–. En la competició continental, però, no podrà disposar d’Aubameyang, perquè el Dortmund també disputa el torneig, però sí de Mkhitaryan.

S’ha de veure, doncs, si aquesta renovació que ha fet Wenger a la davantera del conjunt acaba sent fructífera. Se n’està parlant, a Anglaterra. “Has perdut Alexis, Oxlade-Chamberlain [en el mercat d’estiu], Giroud, Walcott, però a canvi tens Aubameyang i Mkhitaryan”, va expressar Thierry Henry, mite gunner, ara opinador a Sky Sports. “És bo que tots dos hagin jugat junts abans, i penso que això serà un plus”, va dir sobre el duet ex-borusser el francès que va lamentar, sobretot, la marxa de Giroud: “Sempre parlo de la segona unitat, i sense Giroud perds un home que marca gols sortint de la banqueta.” En la mateixa línia es va mostrar una altra llegenda del club londinenc, Ian Wright, també opinador, a la BBC: “La gent deia que Giroud no era el davanter que conduiria l’Arsenal cap al títol, però sempre ha fet gols. Si no funcionen Aubameyang o Lacazette, què faran?”

Tot i els moviments, la despesa econòmica no ha acabat sent gaire alta, parlant d’un club que amb el d’Aubameyang (63,75 milions d’euros) ha efectuat el fitxatge més car de la seva història. Al de l’africà s’hi afegeix el de Mkhitaryan (a cost zero producte d’un intercanvi amb el United per Alexis) i al del jove central grec Konstantinos Mavropanos (2,10). Per contra, l’entitat ingressarà 53,5 milions de les vendes de Walcott (22,5), Giroud (17) i Coquelin (14).

Un altre cop d’efecte

El futur de Mesut Özil, que també finalitzava vincle amb l’Arsenal al juny i continuava sense renovar-lo, s’entreveia com el d’Alexis, fora del club, però finalment es quedarà. L’entitat del nord de Londres va aconseguir un altre cop d’efecte anunciant ahir un “nou contracte a llarg termini” amb l’alemany. Segons van indicar diversos mitjans anglesos, el mitjapunta va signar fins al 2021 i amb un sou de 400.000 euros setmanals.

Les dades
3
fitxatges
ha fet l’Arsenal en aquest mercat d’hivern: Aubameyang, Mkhitaryan i Konstantinos Mavropanos, central grec de 20 anys procedent del PAS Giannina.
63,75
milions d’euros
ha pagat el club londinenc per Aubameyang, el fitxatge més car de la història de l’entitat. Per les vendes de Walcott (22,5), Giroud (17) i Coquelin (14), n’ha recaptat 53,5.
8
punts
separen en aquest moment l’equip d’Arsène Wenger de la quarta posició en la Premier.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)