1a divisió

1a divisió

L’embruix de Rulli

El porter de la Real, sempre a l’òrbita de la selecció argentina, continua acumulant actuacions impròpies de la seva categoria que dificulten la seva presència en el mundial

Ha reconegut que fins i tot s’ha posat en contacte amb un bruixot per intentar canviar el seu destí

Gerónimo Rulli (La Plata, Argentina, 1992) ha viscut durant l’últim lustre amb el cartell de “futur porter de la selecció argentina” penjat de l’esquena, una etiqueta amb la qual ha conviscut amb aparent serenitat fins a aquesta temporada, en què li està tocant viure una crisi de facultats difícil de gestionar, amb el mundial de Rússia traient ja el nas i veient com, ja instal·lat en els 25 anys, la primera paraula de la profecia no cau i se li resisteix la possibilitat d’estrenar-se amb l’albiceleste, que en els últims anys tampoc ha anat excessivament servida sota els pals, amb un Sergio Romero que, tot i les seves bones actuacions amb la selecció, mai ha tingut continuïtat als seus clubs (ni al Mònaco, ni a la Sampdoria ni tampoc al Manchester United).

Tot i la seva admiració declarada per l’excèntric José Luis Chilavert, del qual va agafar el costum de lluir sempre pantalons llargs i foscos, els que coneixen Rulli dibuixen la seva personalitat com diametralment oposada. “És extremadament tranquil”, explicava fa uns anys Pablo Cavallero, exporter de l’Espanyol i preparador de Gerónimo en els seus primers anys a l’Estudiantes, club on treballa també el seu pare. Però tot i la seva temprança des que era un nen (es va posar sota la porteria del primer equip del conjunt pincharrata quan tenia 20 anys), aquesta temporada se li està fent més llarga del que esperava, víctima i protagonista d’una Real Societat tan desdibuixada com la seva silueta. Temptat pel Manchester City en el passat i pel Nàpols recentment, Rulli va triar seguir a Sant Sebastià per assegurar-se un escenari favorable, conegut i confortable pensant en el mundial. A més, Guipúscoa sempre ha estat bressol de bons porters (amb Arconada en la memòria i Bravo a la retina). Però la realitat és que el pas dels mesos ha anat transformant l’autoritat d’un porter àgil i fiable, en un sac de nervis, incapaç de plasmar tot el seu talent. “Estic en el pitjor moment de la meva carrera”, reconeixia l’argentí al Diario Vasco, que enguany està encaixant 1,79 gols per partit en lliga mentre que la temporada passada no arribava a l’1,4. A més, Eusebio va decidir provar, sense èxit això sí, amb Toño en la visita al Vilareal, evidenciant el mal moment d’un Rulli que en vista d’un panorama desconcertant, fins i tot ha adoptat mesures poc pròpies de la seva personalitat, com ara posar-se en contacte amb el bruixot Manuel, el mateix que va visitar la selecció argentina abans del decisiu partit contra l’Equador classificatori per al mundial, per intentar canviar una inèrcia que de moment es manté, amb el porter argentí assenyalat en el primer gol contra el RB Salzburg i que posa en suspens el futur europeu de la Real.

Lunin, possibilitat de futur.
Coincidint amb el mal moment de Rulli, la premsa al País Basc s’ha fet ressò d’un possible interès de la Real Sociedad en incorporar l’estiu vinent el jove Andrei Lunin, porter nascut el 1999, i que està fent bones actuacions amb el Zoria Luhansk, rival de l’Athletic en la fase de grups de l’Europa League.
2,41
aturades
per partit fa Rulli en aquesta lliga amb la Real Sociedad.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)