1a divisió

Unes muntanyes russes

1a divisió. El Madrid rep un repàs del Betis en el primer temps, remunta en el segon, però acaba demanant l’hora en un partit que semblava resolt

BETIS 3 REAL MADRID 5

REAL BETIS:Adán, Barragan, Mandi, Jordi Amat (Javi García, 75’), Bartra, Junior Firpo, Fabian, Guardado (Sergio León, 81’), Boudebouz (Tello, 81’), Joaquín i Loren.REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo (Theo Hernández, 30’), Casemiro, Kovacic, Lucas Vázquez, Asensio, Bale (Isco, 73’) i Cristiano Ronaldo (Benzema, 89’).GOLS:0-1 (11’) Asensio. 1-1 (33’) Mandi. 2-1 (37’) Nacho, en pròpia porteria. 2-2 (50’) Sergio Ramos. 2-3 (59’) Asensio. 2-4 (59’) Cristiano Ronaldo. 3-4 (85’) Sergio León. 3-5 (92’) Benzema.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny). Grogues a Barragán, Junior Firpo, Loren, Sergio Ramos, Carvajal, Casemiro, Kovacic i Bale.

El Madrid de Zinédine Zidane és un equip irregular, que funciona per moments o per individualitats. Cada partit ho posa de manifest i el d’ahir al Benito Villamarín, on va derrotar el Betis (3-5), no va ser cap excepció. Els blancs van començar guanyant, van veure com el Betis els passava per sobre en el primer temps i capgirava el resultat, van sobreposar-se a la repassada després del descans, van remuntar, i van acabar demanant l’hora ja que els verd-i-blancs van acostar-se a un gol en el tram final. En les muntanyes russes de l’equip madridista, ahir va destacar per sobre de tots Marco Asensio, titular i autor de dues dianes, transcendentals per al desenllaç del partit.

La primera va obrir el marcador i va avançar el Madrid contra un Betis que va oferir la idea que se li suposava. El conjunt dirigit per Quique Setién va ser fidel a allò que ve proposant i va apoderar-se de la pilota, va produir a partir d’ella i quan la va perdre, situat molt amunt, va pressionar al davant per recuperar-la. En la primera part el pla va funcionar-li a meravella i impulsat per un sensacional Joaquín, que aquest any farà 37 anys, va girar la truita amb dianes de Mandi i de Nacho en pròpia porteria. Els madridistes van patir superats pels locals, que van generar múltiples ocasions sobre la porteria de Keylor Navas, però després del descans la dinàmica va canviar.

I és que és difícil per a un equip com el verd-i-blanc mantenir un plantejament així contra un rival de la talla del Madrid. En el segon acte, els blancs van recuperar el control i van tancar el conjunt andalús. Sergio Ramos, en la sortida d’un córner, va empatar, i primer Asensio i després Cristiano Ronaldo van culminar la remuntada amb dos gols que semblaven ja definitius. Però aquest Madrid és imprevisible. A cinc minuts del final Sergio León hi va posar emoció, fins que Benzema, en l’últim instant i amb els locals abocats a l’àrea blanca, va sentenciar. Els de Zidane continuen a 17 punts del Barça i aquesta setmana podria posar-se a 14 si s’imposen al Leganés en el duel ajornat que disputaran els dos equips dimecres.

Lesió muscular de Marcelo

El lateral brasiler va haver de ser substituït en la mitja hora de partit a causa d’una punxada a la part posterior de la cuixa dreta. Marcelo serà sotmès a proves i en cas de detectar un trencament la seva presència en la tornada de vuitens de la Champions contra el PSG d’aquí quinze dies seria molt complicada.

Ha estat un partit boig, d’anada i tornada, però a mi m’agrada. Em quedo amb els cinc gols