Internacional

Piconadora bavaresa

Champions League. El Bayern de Heynckes no té pietat i goleja de forma incontestable un Besiktas penalitzat per la matinera expulsió de Vida i escàs de contundència a les dues àrees

BAYERN 5 BESIKTAS 0

BAYERN:Ulreich, Alaba, Hummels, Boateng, Kimmich, Javi Martínez, James Rodríguez (Robben, 44’), Arturo Vidal (Tolisso, 83’), Coman (Ribéry, 81’), Müller i Lewandowski.BESIKTAS:Fabri, Caner Erkin (Gönül, 69’), Vida, Pepe, Adriano, Gary Medel (Arslan, 85’), Hutchinson, Ryan Babel, Quaresma, Talisca i Vágner Love (Tosic, 57’).GOLS:1-0 (43’) Müller. 2-0 (52’) Coman. 3-0 (66’) Müller. 4-0 (79’) Lewandowski. 5-0 (88’) Lewandowski.ÀRBITRE:Ovidiu Hategan (romanès). Grogues a Lewandowski, Pepe, Quaresma i Tosic. Expulsat Vida (16’), per vermella directa.

No hi ha qui faci ombra a aquest Bayern. Recollint una plantilla en hores baixes i revitalitzant un projecte esportiu que semblava abocat a la seva fi, Jupp Heynckes ha encertat la tecla d’un equip que a hores d’ara no sembla que tingui aturador. Cada cop més a prop d’encadenar el sisè títol de lliga i classificat per a les semifinals de copa, a la capital de Baviera tots els esforços estan ara centrats a tocar novament la glòria europea cinc anys després del primer i únic triplet en la història del club, precisament sota la direcció del preparador alemany.

Mostrant una solidesa encomiable i un full de ruta gairebé immaculat en la fase de grups, el Besiktas va tornar a topar ahir amb el seu sostre a Europa, encaixant una maneta que deixa en un pur tràmit el duel de tornada a Istanbul. Valent i amb personalitat, la posada en escena del conjunt otomà va resultar ben aviat penalitzada per la matinera –i clara– expulsió del central Vida en el primer quart d’hora de partit. Instal·lat permanentment a camp contrari, el Bayern va monopolitzar la possessió i el domini del joc davant el mur defensiu d’un Besiktas sostingut en la primera meitat per la bona actuació del porter Fabri. Atacant tots els espais i percudint per les bandes, l’assetjament bavarès trobaria el seu premi a dos minuts del descans, després d’una bona combinació entre Coman i Müller. Donant continuïtat al bon rendiment ofert en els últims partits i justificant la seva titularitat per davant de Ribéry, l’internacional francès va fer anar de bòlit Adriano en l’acció de l’1-0, enviant una passada enrere perquè Müller veiés porteria amb una rematada per sota de les cames de Fabri.

Domini incontestable

No hi va haver treva després de la represa i el Bayern va continuar prement l’accelerador fins a deixar sentenciada l’eliminatòria. Tancat al seu camp i sense capacitat de resposta, el conjunt de Günes veia com els gols anaven caient irremeiablement. Culminant en la posició de 9 una triangulació entre Müller i Lewandowski, Coman completaria un partit per emmarcar anotant el segon gol de la nit amb una rematada ajustada venint des del darrere.

Amb el 2-0, el Besiktas va llançar definitivament la tovallola. I el Bayern no va tenir cap tipus de contemplació. Müller, aprofitant una precisa centrada de Robben des de la línia de fons, i finalment Lewandowski, primer recollint un rebuig de Fabri i poc després marcant a plaer a porteria buida. Catorzè triomf consecutiu per a un Bayern que té els dos peus en els quarts de final per setè any seguit.

LES FRASES

Ens ha costat trobar la fluïdesa en la primera part. En la segona hem vist un Bayern més alegre
Jupp Heynckes
entrenador del bayern

LÍNIA ASCENDENT

James no té una lesió greu. Va sortir del camp per problemes en el bessó; tenia por d’una lesió, va ser per precaució