Internacional

Fred il·lumina el Xakhtar en un partit trepidant

Champions League. Un golàs de falta del brasiler capgira una nit plena d’emocions a Khàrkiv, amb els ucraïnesos pletòrics en la represa

xakhtar d. 2 roma 1

XAKHTAR DONETSK:Piatov, Butko, Krivstov (Ordets, 45’) i, Rakitski, Ismaily, Stepanenko, Fred, Marlos, Taison, Bernard (Kovalenko, 92’) i Facundo Ferreyra.ROMA:Alisson, Florenzi (Bruno Peres, 72’), Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Strootman, Nainggolan (Defrel, 83’), Cengiz Ünder (Gerson, 71’), Perotti i Dzeko.GOLS:0-1 (41’) Cengiz Ünder. 1-1 (52’) Facundo Ferreyra. 2-1 (71’) Fred..ÀRBITRE:William Collun (escocès). Targetes grogues a Stepanenko, Facundo Ferreyra i Perotti.COMENTARI:Partit jugat a Khàrkiv.

El Xakhtar Donetsk desafiarà l’Olímpic de Roma amb el cap ben alt, amb un mínim avantatge aconseguit ahir a Khàrkiv i sobretot reforçat per una actuació trepidant, plena de rauxa i recompensada en una segona meitat en què el conjunt miner, a l’exili des que va esclatar el conflicte a l’est d’Europa, va exhibir tota la seva fogositat.

Passen els anys, ja sense Mircea Lucescu a la banqueta, però ara amb el portuguès Paulo Fonseca al capdavant de l’equip, la fórmula és la de sempre: una estructura defensiva formada per ucraïnesos i un front ofensiu ple de fantasia amb futbolistes arribats del Brasil més la contribució golejadora del Chucky Ferreyra, que va encetar la remuntada del conjunt del Donbass caçant una pilota llarga, eliminant Manolas amb categoria i superant la sortida d’un Alisson que va evitar un botí superior per al Xakhtar en la represa.

Abans, en el primer acte, Cengiz Ünder, home de moda a Roma, havia aprofitat una assistència meravellosa de Dzeko per agitar un partit que ja amenaçava amb emocions fortes, amb presència a les dues àrees.

Però van ser els ucraïnesos els que van capgirar el guió de l’eliminatòria amb una gran reacció en la segona part, amb el gol de Ferreyra per igualar momentàniament el partit i amb falta majestuosa de Fred que serveix per esbossar un desenllaç d’eliminatòria interessantíssim en la tornada a Roma. A més de les intervencions d’Alisson, el conjunt giallorrosso també va veure com en l’últim sospir Bruno Peres avortava sobre la línia de gol el tercer gol del Xakhtar, que ja sí que hauria hipotecat les aspiracions d’una Roma que haurà de renéixer per apagar l’ímpetu del conjunt de Donetsk en la tornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)