1a divisió

Eficiència al servei del club

Primera divisió. Clau amb un doblet contra la Real Sociedad que permet al València refermar el quart lloc, Santi Mina s’ha convertit en el davanter més efectiu de tot el campionat

Extenuat i completament fos al final del partit contra la Real Sociedad després d’una nova demostració de força i de compromís, Santi Mina exemplificava meravellosament bé el patiment i l’alegria d’un València que ha tornat a redreçar el rumb després d’un mal inici d’any. Superat un final de gener per oblidar –cinc derrotes i un empat entre lliga i copa—, el conjunt de Marcelino ha enllaçat tres triomfs consecutius no sense patiment, que li permeten mantenir amb mà de ferro el full de ruta marcat entre cella i cella a l’inici de curs, que no és cap altre que tornar a la Champions tres anys després de la seva darrera participació europea. Una fita cada cop més a prop –el València disposa d’una distància de deu punts respecte del cinquè classificat quan falten tretze jornades— en part per l’excel·lent rendiment que està exhibint un Santi Mina que ha deixat de ser suplent habitual per convertir-se en un fix amb totes les de la llei sota la direcció de Marcelino.

Màxim realitzador de l’equip amb onze gols aquesta temporada –catorze sumant-hi la copa— després de marcar un doblet clau en el triomf de diumenge, l’atacant gallec va tornar a fer gala d’una excel·lent efectivitat en els metres finals superant Toño en les dues úniques rematades que va fer. “Sempre dic el mateix, entre els tres de dalt, ara quatre amb Vietto, ho donem tot per al benefici de l’equip, treballant junts s’aconseguiran més triomfs i més alegries per a tothom”, declarava humilment Santi Mina, el futbolista amb millor mitjana en relació amb rematades i gols de tot el campionat.

Letal en els metres finals

Acreditant un remarcable 42,3% d’encert de cara a porteria, l’exjugador del Celta lidera de manera incontestable una llista en què ni Messi ni Ronaldo figuren en els llocs capdavanters. Portu (35,7%), Stuani (31,7%), Maxi Gómez (30,9%) i Iago Aspas (30,7%) són els futbolistes que més s’aproximen als registres d’un Santi Mina que suma 11 dianes en un total de 26 rematades des que ha començat el curs. “Estem aquí per mèrits propis i en aquests mesos que falten no pensem afluixar perquè el camí ha sigut dur”, alertava Mina. “En la pretemporada ja treballava dur i aprofitava cada minut al camp. Sempre va tenir una actitud positiva encara que jugués tres o quatre minuts. Hi va seguir creient i aquesta feina ha donat els seus fruits, és un bon exemple per als seus companys”, el va lloar al seu torn Marcelino. L’himne de la Champions League és cada cop més a prop de tornar a Mestalla.

LA DADA

11
gols
en 26 rematades (42,3% d’encert de cara a porteria) acredita Santi Mina, màxim realitzador del València.

LES FRASES

En la pretemporada ja treballava dur i aprofitava cada minut. És un exemple per a tots
Marcelino García Toral
entrenador del valència
Sempre dic que els davanters ho donem tot per al benefici de l’equip. Així assolirem més alegries
Santi Mina
jugador del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)