Internacional

Una incògnita

Ligue 1. Emery no descarta Neymar, que té un esquinç i una fissura al cinquè metatarsià del peu dret, per al PSG-Madrid; per contra, el pare del jugador, sí

“No està descartat.” Unai Emery, el tècnic del París Saint-Germain, té esperances que Neymar jugui dimarts que ve, d’aquí a només sis dies, el transcendental partit de tornada dels vuitens de la Champions League que ha d’enfrontar els parisencs amb el Real Madrid. “Està més a prop del no que del sí, però hi ha una petita possibilitat”, va manifestar el tècnic guipuscoà, que va fer pública la posició del club respecte a la dolença del brasiler: esperar a veure com evoluciona. Sembla difícil, però, que futbolista, que diumenge contra el Marsella es va fer un esquinç i una fissura al cinquè metatarsià del peu dret, tal com va informar el PSG en un comunicat, arribi a la cita de la setmana que ve contra el conjunt blanc en condicions.

De fet, des del Brasil ja l’havien descartat abans de les paraules d’Emery. Globoesporte va assegurar que, amb el mundial a l’horitzó, Neymar tenia decidit passar pel quiròfan per resoldre la fissura al cinquè metatarsià, que és la lesió més complicada de curar de les dues que té, i que estaria de baixa dos mesos. “Les informacions sobre l’operació són falses. Hem d’esperar per prendre una decisió”, va respondre l’entrenador.

L’estat físic del futbolista, doncs, és un misteri. L’informe mèdic que va publicar l’entitat parisenca no parla de graus en cap de les dues lesions, la qual cosa fa gairebé impossible determinar els terminis de recuperació. De l’esquinç al turmell sí que podria estar bé de cara al compromís contra el Madrid, ja que en cas de tractar-se de ser lleu podria forçar per arribar; la fissura al cinquè metatarsià, en canvi, obre altres vies. I és que hi ha fissures en aquest os que com millor es tracten és mitjançant l’operació o la immobilització durant un temps, dues solucions que deixarien fora de combat Neymar; però també n’hi ha d’altres, més petites, que tenen una altra resolució. Els exemples més recents són els de Paulinho, del Barça, i Gonçalo Guedes, del València, que amb dolences similars a les de Neymar han competit. El migcampista blaugrana es va lesionar el 17 de gener i s’ha tractat sense aturar-se; mentre que l’atacant valencianista va disputar un partit infiltrat i després va passar per la sala d’operacions i va ser baixa durant quatre setmanes. Tot i això, cada futbolista i cada cas són diferents.

Una segona opinió

En aquest escenari, el metge de la selecció del Brasil, Rodrigo Lasmar, es va desplaçar ahir a França per donar la seva opinió sobre la lesió de Neymar. “S’ha de tenir calma en aquest moment”, va explicar el metge abans de viatjar que, sense saber amb exactitud el grau de la lesió, no es va aventurar a parlar de temps ni de tractaments. S’espera que es prengui una determinació al respecte durant el dia d’avui.

A París hi ha preocupació per la possible absència de l’home dels 222 milions d’euros en el partit més important del curs. De moment, i evidentment, aquesta nit és baixa en la copa, en què els parisencs reben el Marsella –una altre cop– al Parc dels Prínceps. Tampoc hi serà Marquinhos, amb molèsties musculars, encara que el central no s’hauria de perdre el duel de dimarts, la presència de Neymar en canvi, és una incògnita.

EXEMPLES

Amb dolences similars al cinquè metatarsià, Paulinho i Gonçalo Guedes han competit

ESPERANÇA A PARÍS

“No està descartat, hi ha una petita possibilitat”, va dir el tècnic del conjunt parisenc

SALA D’OPERACIONS

Goloboesporte va indicar que Ney tenia decidit passar pel quiròfan i que estaria dos mesos de baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)