1a divisió

La paciència té recompensa

1a divisió. Superat el pitjor inici de lliga des de la seva arribada a primera, la confiança cega del club en Mendilibar ha permès albirar un Eibar revitalitzat que ha recuperat l’essència del seu joc

L’Eibar continua guanyant-se el respecte de propis i estranys amb total mereixement. Immers, en el primer terç del curs, en una pèssima ratxa que no semblava tenir fi –va signar el pitjor inici de lliga des que va arribar a primera després de sumar només 8 punts de 33 possibles–, el conjunt basc està recollint ara els fruits de la paciència i la confiança cega en la figura de José Luis Mendilibar.

Sense rastre de l’essència del joc que en les darreres temporades havia exhibit l’equip sota la direcció del preparador biscaí, el pobre rendiment dels futbolistes més importants de la plantilla i l’escassa aportació dels nous reforços no feia albirar bons auguris a l’inici de la temporada. Res més allunyat de la realitat. Exigent i proper com pocs, Mendilibar va mantenir-se ferm contra vent i marea amb els ideals que li han permès recollir èxits a partir de la humilitat. “Els meus jugadors tenen fe cega en el que fan al camp. L’equip està competint molt bé, al marge dels resultats”, expressava Mendilibar fa tan sols una setmana respecte d’una plantilla que, recuperada la fe i els signes d’identitat habituals, ha passat de signar el pitjor inici de la seva curta història en la màxima categoria del futbol espanyol a gairebé igualar la millor primera volta i situar-se actualment a quatre punts de les places europees. “No haver perdut la calma va ser clau per revertir la situació. Vam començar el curs bastant fluixos, amb molta inestabilitat i moltes lesions. No obstant això, hem demostrat estar molt units. La serenitat va dur-nos a vèncer les adversitats”, reconeixia la presidenta Amaia Gorostiza.

Ferm en l’objectiu principal d’assolir els 40 punts per mantenir-se un any més a primera abans de pensar en cotes més elevades, Mendilibar ha aconseguit conduir l’equip basc a la seva millor versió mantenint-se fidel a un estil de joc en què la pressió alta i la intensitat són innegociables.

Tancada la primera volta assolint la millor ratxa de la història del club –19 punts de 24 possibles–, superant així els registres que el mateix Mendilibar va assolir el curs anterior, el salt qualitatiu experimentat pel conjunt basc no s’entendria sense la recuperació de la consistència defensiva i la millora realitzadora de l’equip coincidint també amb la millor versió d’homes com Arbilla, Jordán i Inui, a més de l’encertada aposta per Orellana en el mercat d’hivern. “El nostre objectiu continua sent la permanència. Quan l’aconseguim ens donarem la llibertat de deixar volar la imaginació i els nostres reptes seran més alts”, explicava Gorostiza al voltant d’una plantilla que mai no va deixar de creure en les seves possibilitats i que partit rere partit competeix de tu a tu, independentment de la categoria del rival. A un pas de lligar la permanència, l’Eibar apunta alt.

LA FRASE

Els meus jugadors tenen fe cega en el que fan al camp. L’equip està competint molt bé
José Luis Mendilibar
entrenador de l’eibar

LA DADA

19
punts
de 24 possibles va sumar l’Eibar al final de la primera volta, la millor ratxa en la seva història
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)