Internacional

El demà sense Neymar

Ligue 1. L’atacant ja és al Brasil, on serà operat demà de la fractura que es va fer al cinquè metatarsià, i el PSG ja es prepara per fer front a la resta del curs sense ell

El misteri sobre la lesió de Neymar està resolt. L’atacant del París Saint-Germain ja és al Brasil, on demà serà operat a l’hospital Mater Dei, a Belo Horizonte, d’una dolença sobre la qual s’ha muntat un bon sidral aquesta setmana amb la tornada dels vuitens de final de la Champions League que disputen dimarts els parisencs amb el Real Madrid a l’horitzó. Un comunicat mèdic confús del club; les declaracions d’Unai Emery, que deia que hi havia “una petita possibilitat” que Ney estigués en el partit transcendental contra els blancs; la resposta del pare del jugador, que sí que el va descartar, i les notícies provinents des del Brasil, que asseguraven que passaria pel quiròfan, van crear un clima de desconcert important, que va finalitzar dimecres amb la visita del metge de la selecció brasilera, Rodrigo Lasmar.

El responsable dels serveis mèdics de la canarinha va avaluar la lesió juntament amb els metges de l’entitat francesa, i les dues parts van concloure que el jugador havia de ser intervingut d’una fractura –no una fissura com deia el primer comunicat mèdic del PSG– al cinquè metatarsià del peu dret. “No és una simple fissura, sinó una fractura d’un os important a la meitat del peu”, va aclarir ahir en la seva arribada a Rio de Janeiro, Lasmar, l’home que operarà Ney acompanyat de Gerard Saillant, metge de l’equip parisenc. “El temps de recuperació d’aquesta fractura és d’entre dos mesos i mig i tres mesos, encara que depèn molt de cada jugador”, va afegir el metge brasiler, que va explicar també que un tractament conservador, sense cirurgia, augmentava el risc de recaiguda. D’aquesta manera, Neymar diu adeu gairebé a tota la temporada i la reaparició es podria posposar fins al mundial. Escurçant terminis podria arribar al tram final per disputar les últimes jornades i jugar una hipotètica final de la Champions en cas que l’equip dirigit per Emery hi accedís.

Amb aquest escenari, doncs, al PSG li toca fer vida sense el brasiler, i el principal candidat per ocupar el seu buit és Ángel Di María. L’atacant argentí, de 30 anys, passa un moment dolcíssim i acumula 12 dianes en els últims quinze partits. El Fideo, que inesperadament no va jugar ni un minut en l’anada al Santiago Bernabéu, un dels seus exequips, s’entreveu titular en la tornada al Parc dels Prínceps. Un altre futbolista de la plantilla que podria substituir el brasiler és Julian Draxler, encara que l’estat en què es troba Di María resta possibilitats a l’alemany.

Mbappé, un cop

Després de confirmar-se la gravetat de la lesió de Neymar, Kylian Mbappé va demanar el canvi dimecres en el descans del partit de copa i va fer saltar les alarmes. “Mbappé té un cop al turmell i ha demanat no jugar la segona part. Li ho he preguntat i no crec que sigui res important”, va asseverar Emery.

L’HORA DEL ‘FIDEO’

Di María, que ha fet 12 gols en els últims quinze partits, és el principal candidat a ocupar el buit del brasiler

LA FRASE

El temps de recuperació d’aquesta fractura és d’entre dos mesos i mig i tres mesos
Rodrigo Lasmar
METGE DE LA SELECCIÓ DEL BRASIL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)