Internacional

Adeu al capità de la Fiore

Drama. Davide Astori, futbolista de la Fiorentina i internacional italià de 31 anys, va aparèixer mort ahir a l’habitació d’un hotel d’Udine, on es trobava concentrat per al partit que el seu equip havia de disputar a la tarda

El futbol està en estat de xoc, en especial l’italià, després de la mort de Davide Astori, el capità de la Fiorentina. El central de 31 anys, internacional amb la selecció d’Itàlia, va aparèixer mort ahir al matí a l’habitació d’un hotel d’Udine, on es trobava concentrat per al partit que l’equip viola havia de disputar a la tarda al feu de l’Udinese. “La Fiorentina, profundament afectada, es veu obligada a comunicar que el seu capità, Davide Astori, ha mort de manera sobtada. Per la terrible i delicada situació, i sobretot per respecte a la seva família, s’apel·la a la sensibilitat de tots”, va indicar l’entitat de Florència al migdia per confirmar la dramàtica notícia.

Va ser cap a les 9.30 del matí, quan els seus companys s’havien reunit al menjador de l’hotel per esmorzar, quan el cos del defensa va ser trobat sense vida a la seva habitació. “La idea és que el futbolista ha mort per una aturada cardíaca provocada per causes naturals”, va manifestar el cap de la fiscalia d’Udine, Antonio de Nicolo. El cos del jugador va ser traslladat a l’hospital d’Udine, on se li farà l’autòpsia que ha de determinar amb exactitud la causa de la defunció.

La commoció al país transalpí per la mort d’Astore, amb esposa i pare d’una nena de 2 anys, va ser enorme, i la Serie A va decidir suspendre els set partits de lliga que s’havien de disputar ahir i que havien de completar la jornada per dol. Diversos aficionats de la Fiorentina es van acostar a la zona de l’estadi Artemio Franchi de Florència per dur-hi flors, missatges i bufandes.

“Eres una gran persona”

Nascut el de 7 de gener del 1987 a San Giovanni Bianco, una localitat de la província de Bèrgam, Astori va començar la seva carrera al Ponte San Pietro, abans d’entrar a les categories inferiors del Milan. Del club rossonero va anar a diversos equips de segona fins que va aterrar al Càller, una oportunitat de jugar en la Serie A que no va desaprofitar. Al conjunt de Sardenya es va consolidar i després de sis temporades allà, va fitxar per la Roma, on només hi va estar una, prèvia a posar rumb a la Fiorentina, on ara jugava la seva tercera campanya i en la qual havia heretat el braçal de capità.

Un líder a l’eix de la rereguarda, esquerrà, destacava, a més de per les seves capacitats defensives, per tenir una bona sortida de pilota, qualitats que el van impulsar a l’azzurra, amb la qual va acumular 14 internacionalitats. “Estic orgullós d’haver-lo tingut, d’haver-lo conegut tan bé. Era especial. El trobarem a faltar per sempre”, va dir Andrea della Valle, propietari de la Fiorentina. “Eres la millor expressió d’un món antic, superat, en què valors com l’altruisme, l’educació i el respecte per la resta eren el més important. Una gran persona”, va expressar el capità de la selecció italiana, Gianluigi Buffon, una de les múltiples afligides reaccions que es van produir durant el dia d’ahir per dir adeu a Davide Astori.

Suspesa la jornada de lliga a Itàlia per dol

Itàlia es va commocionar per la mort d’Astori i ahir al país transalpí no hi va haver partits de lliga. En les imatges, a dalt a l’esquerra, el jugador amb la Fiore i a la dreta, durant una roda de premsa amb Itàlia. A baix, mostres de dol d’aficionats de l’equip viola a l’estadi Artemio Franchi de Florència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)