Internacional

Oblak apuntala el mur

Europa League. Pilar fonamental en l’esquema de Simeone, el porter eslovè ha convertit la porteria de l’Atlético en un mur gairebé sense fissures, superant els registres de Courtois, el seu predecessor

Hermètic com pocs, el caràcter tranquil i pacífic de Jan Oblak lluny dels terrenys de joc no casa amb la mirada freda i calculadora que mostra sobre la gespa. Qüestionat en més d’una ocasió en el primer tram de la seva etapa a Madrid –els 16 milions d’euros que va desemborsar l’Atlético al Benfica quan encara era un desconegut es van convertir en el traspàs més elevat per un porter en la història de la lliga– i amb la pressió de fer oblidar l’allargada ombra de Courtois, el porter eslovè s’ha acabat convertint per mèrits propis en un pilar fonamental en l’esquema de Simeone, i s’ha guanyat el respecte de tots a còpia de convertir la porteria de l’Atlético en un mur gairebé sense fissures. Les seves xifres així ho demostren.

Superat el centenar de partits en la lliga, Oblak acumula uns registres que demostren de forma fefaent la importància d’un futbolista cabdal per entendre la progressió de l’actual Atlético. Porter de grans reflexos, notòria capacitat de reacció i incommensurable jugant damunt de la línia de gol, Oblak ha encaixat 54 gols en un total de 100 duels, cosa que es tradueix en una mitjana de 0,54 gols rebuts per partit, inferior a la del seu immediat predecessor a la porteria colchonera –Courtois va assolir la xifra centenària havent encaixat 89 dianes–. “Soc feliç, però el que més m’importa és l’equip. No és tan sols mèrit meu, ho és de tots els meus companys. Si he fet història és per ells”, reblava amb la seva habitual humilitat Oblak després d’alçar-se amb el primer Zamora fa dos cursos, quan es va convertir en el porter menys golejat en la història de la competició (18 gols rebuts en 38 jornades) i va igualar així el rècord de Paco Liaño (Deportivo) la temporada 1993/94. Distingit també la temporada passada com el porter menys golejat de primera i camí del seu tercer Zamora seguit en el frec a frec que manté amb Ter Stegen, fer un gol a Oblak s’està convertint aquest curs en una cosa impossible per a la majoria d’equips.

Reconeixement defensiu

Amb una línia defensiva de plenes garanties, la seguretat sota els pals mostrada pel porter eslovè ha dibuixat un entramat defensiu tremendament sòlid, un dels secrets de la pissarra del conjunt de Simeone, habituat a concedir molt pocs espais i llibertat de moviments al contrari amb una pressió asfixiant

Una seguretat que queda demostrada amb el fet que, en quatre dels darrers cinc anys, el porter menys golejat ha estat de l’Atlético –tan sols Claudio Bravo va ser capaç d’endur-se aquest guardó enmig del binomi Courtois-Oblak–. “Està entre els millors del món. És importantíssim per a nosaltres”, reconeixia Simeone recentment respecte d’un futbolista que als 25 anys continua exhibint una progressió sense límits. Nascut a la ciutat medieval de Skofja Loka i fill d’un conegut porter a l’antiga Iugoslàvia, Oblak és ja un referent que, a banda de fer oblidar Courtois, no ha deixat de millorar les seves prestacions temporada rere temporada.

Renovat ara fa un any i amb contracte fins al 2021, els 100 milions d’euros de clàusula podrien quedar curts per assegurar la continuïtat d’un dels porters amb més cartell del vell continent. “Renovació? Tinc contracte fins al 2021, però encara no n’hem parlat d’això. Primer hem de concentrar-nos en el camp. El que passi, passarà, però no depèn de mi”, afirmava enigmàtic un Oblak que s’ha guanyat amb tot el mereixement el cor de l’afició colchonera.

LA DADA

54
gols
encaixats en 100 partits és el registre d’Oblak, netament superior al de Courtois, que en va rebre 89
Europa League
vuitens
Atlético - Lokomotiv M.
19 h (beIN)
CSKA - Ol. Lió
19 h (beIN)
B. Dortmund - Salzburg
19 h (beIN)
Milan - Arsenal
19 h (beIN)
Lazio - Dinamo K.
21. 05 h (beIN)
RB Leipzig - Zenit
21. 05 h (beIN)
Ol. Marsella -real - Athletic
21. 05 h (beIN)
Sporting CP - Viktoria P.
21. 05 h (beIN)
La tornada de les eliminatòries es disputarà la setmana vinent, el dijous dia 15 de març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)