Internacional

El govern grec congela el futbol a causa de la violència

Grècia. La irrupció intolerable del propietari del PAOK amb una pistola al terreny de joc durant el partit contra l’AEK n’és la causa

La pilota no tornarà a rodar a Grècia fins a nou avís. Veient els reiterats episodis de violència que s’han viscut en les últimes setmanes en el campionat nacional de lliga, el govern hel·lènic ha decidit agafar les regnes d’una situació desagradable i gens didàctica. “Hem decidit interrompre el campionat i que no es reprengui fins que no hi hagi un marc clar, acordat per tots, per restablir les condicions i les regles”, ha exclamat el ministre de Cultura i d’Esports del govern, Georgios Vassiliadis, minuts després de reunir-se amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras.

Ahir, poques setmanes després de que Òscar Garcia fos víctima del llençament d’un objecte en un PAOK-Olympiacòs, va ser el propietari del PAOK, Ivan Savvidis, qui va irrompre en l’escena amb una imatge històrica, baixant al terreny de joc i amenaçant l’àrbitre del partit disputat entre el seu equip i l’AEK d’Atenes després d’haver anul·lat un gol que inicialment havia donat com a vàlid i que havia de permetre als de Salònica empatar el partit. En les imatges, es veu Savidis amb una pistola enfundada dins del seu pantaló, amb la qual hauria increpat el col·legiat dient-li “estàs mort”. Savvidis –d’origen rus i antic membre del partit de Vladímir Putin– i els guardaespatlles que el van acompanyar en l’assalt al terreny de joc estan en cerca i captura.

“Al principi no sabíem que era una pistola, ha estat més tard quan ho hem vist”, va relatar en declaracions a la Cadena SER el tècnic de l’AEK, Manolo Jiménez, que també va explicar com van haver de recloure’s després que el partit fos suspès arran d’un incident que li pot costar una nova sanció al PAOK, tercer classificat a la lliga hel·lènica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)