Internacional

El triomf més difícil

Serie A. L’Artemio Franchi va viure el colofó a una setmana negra rendint un merescut homenatge al capità Davide Astori en un matí ple de llàgrimes

Va ser el partit més complicat de la història de la Fiorentina. Una victòria amarga, com tota la setmana a Florència, plorant per la mort del seu capitano, un Davide Astori que va marxar sense avisar la matinada del 4 de març i que ahir va rebre l’últim comiat d’un Artemio Franchi que va deixar palès que no l’oblidarà mai més.

Va ser una setmana de llàgrimes a la capital toscana. I ahir van inundar la que havia de ser casa d’Astori en vida, i que ho serà per sempre. Desenes de cartells van abarrotar les tribunes del Franchi. “Hi ha homes que no moren mai... hi ha històries que quedaran per a l’eternitat... Bon viatge, capità.” “Les llàgrimes d’una ciutat sencera... lligades d’aquí a l’eternitat. Bon viatge, capità.” “Capità de veritat, un home d’un altre temps, un fiorentino per sempre. Adeu, Davide.” Alguns dels missatges del poble viola per a la seva llegenda. Tots els futbolistes de la Fiore van trepitjar la gespa amb el dorsal 13 a l’esquena. Es van abraçar junts, com si no hi hagués rivalitat amb els jugadors del Benevento i els àrbitres i van plorar durant un minut de silenci més que esperat. Tampoc se’n va poder estar el tècnic, Stefano Pioli, desfet a la banqueta en el comiat de la seva mà dreta, que va tenir el punt culminant en el minut 13 de partit, quan el futbol es va aturar per dedicar-li uns nous instants, amb la tribuna de l’Artemio Franchi tenyint-se de lila i blanc. Davide 13.

Plens de dolor, visiblement afectats a la fi del duel, estirats a terra, els jugadors de la Fiore van treure forces de flaquesa per guanyar el partit i assenyalar novament el cel. Amb una salutació militar i aixecant una samarreta amb la seva estampa, el brasiler Vítor Hugo va commemorar el primer gol sense David Astori. Un gol amarg.

“L’enyoro en cada entrenament, en cada partit. Era una persona molt especial, un capità especial: generós, positiu, preparat per ajudar, altruista. Tenim una afició amb un gran cor i m’han entrat ganes d’abraçar-los a tots, per consolar-nos junts i trobar forces per seguir endavant”, va manifestar a la fi del joc un Pioli sense consol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)