1a divisió

Un pas endavant, dos enrere

1a divisió. Lluny de la millora experimentada les darreres jornades, el Las Palmas va tornar a oferir la seva pitjor versió contra el Vila-real i ja és a quatre punts de la salvació

Amenaça de tempesta i de les grosses a les illes, on ja no lluu el sol amb la mateixa intensitat que fa unes setmanes. Els comptes no surten i, el que és pitjor, el temps passa inexorablement per als interessos d’un Las Palmas que torna a rememorar vells fantasmes del passat. Molt allunyat d’un full de ruta que, tot i no veure’s traduït en bons resultats, semblava dirigir l’equip en la direcció correcta, l’equip de Paco Jémez va fer albirar contra el Vila-real els mals endèmics que l’han conduït a la situació on es troba actualment. “Va ser un autèntic caos. Si hi hagués temps i diners, ens haurien d’agafar a tots, engegar-nos a prendre pel cul i portar 24 futbolistes nous. A mi, el primer”, va explicar un encès Jémez a la fi del partit. De motius no li’n falten al preparador madrileny per estar preocupat.

Mancat d’identitat i sense l’ordre defensiu mostrat les darreres jornades, el Las Palmas va ser un titella a mans d’un Vila-real que, si no va golejar el seu rival, va ser únicament per la seva manca d’encert en els metres finals. Un duel en què Jémez va intentar-ho de totes les maneres. Amb un total de tres canvis de sistema al llarg dels 90 minuts –del 4-4-2 per primer cop aquest curs va passar al 4-1-4-1 i ja a la desesperada a jugar amb tres centrals—, l’equip va completar una pobríssima actuació col·lectiva i va fer recordar més aquell Las Palmas que va ser humiliat a Montilivi que no pas la imatge mostrada en estadis com Balaídos i el Pizjuán, on tot i perdre va competir amb dignitat fins al darrer minut.

Avís per a navegants

“Va ser desastrós en tots els aspectes, amb coses que pensava que ja havíem superat i que van tornar a aparèixer.” “Vull intentar pensar que va ser un dia dolent i prou, però això no es pot repetir. Si ho fem, som morts. No hem estat capaços de tenir la pilota ni mig segon, semblava que ells anaven amb avioneta i nosaltres amb les cames lligades”, va alertar el preparador madrileny abans de llençar un missatge nítid i clar als seus jugadors. “Ara toca treballar fins a rebentar i que treguin el fetge per la boca. I el que no ho faci, està fora. Si hem de portar-ne vuit del filial, ho farem, però si no som capaços de demostrar més que avui –per diumenge passat—, no mereixem estar a primera.” Va ser, de llarg, la setmana més difícil de pair enguany per a l’entitat canària. I és que a la derrota contra el Vila-real s’hi va afegir l’inesperat triomf del Llevant a Getafe, que ha deixat l’equip allà on Jémez el va agafar ara fa dos mesos i mig: a quatre punts de la salvació. Amb un calendari que no dona cap treva –se les haurà en les properes tres jornades amb el Deportivo i el propi Llevant, ambdós lluny de casa, i amb el Madrid pel mig-, el compte enrere ha començat per un Las Palmas que no té més marge d’error.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)