Internacional

La Roma torna a l’aristocràcia europea

Champions League. Un solitari gol de Dzeko permet al conjunt ‘giallorosso’ classificar-se per als quarts de final una dècada després

ROMA 1 (2) XAKHTAR 0 (2)

ROMA:Alisson, Kolarov, Fazio, Manolas, Florenzi, De Rossi, Strootman, Nainggolan, Perotti, Under (Gerson, 65’) i Dzeko (El Shaarawy, 89’).XAKHTAR:Piatov, Ismaily, Rakitskiy, Ordets, Butko, Stepanenko (Patrick, 74’), Fred, Bernard, Taison, Marlos (Dentinho, 82’) i Facundo Ferreyra.GOLS:1-0 (52’) Dzeko.ÀRBITRE:Undiano Mallenco (espanyol). Grogues a Manolas, Florenzi, Stepanenko, Fred i Facundo Ferreyra. Expulsat Ordets (79)’, per vermella directa.

Roma comença a conèixer l’efecte Monchi. Aterrat l’estiu passat amb la intenció de liderar la reconstrucció del nou projecte esportiu giallorosso, el dirigent andalús va ser testimoni ahir de la nit més important del conjunt italià en l’última dècada. I és que, per quarta vegada en la seva història, la Roma formarà part dels vuit millors equips del Vell Continent després de capgirar, no sense patiment, el 2-1 encaixat contra el Xakhtar en el duel d’anada.

Amagant la pilota i amb les idees clares, el conjunt de Fonseca gairebé no va patir en uns primers 45 minuts en què va saber jugar amb els nervis d’una Roma molt imprecisa i que gairebé no va ser capaç d’inquietar la porteria de Piatov. De fet, l’ocasió més clara va sortir de les botes de Ferreyra després d’una pèrdua clamorosa de Fazio que el davanter portuguès no va saber aprofitar. Un guió que, en la segona meitat, es va mantenir pel mateix camí, amb els dos equips buscant l’error del contrari.

Dzeko irromp amb força

I així va arribar l’1-0, en una acció en què Strootman, agafant la defensa rival avançada —Butko va trencar la línia del fora de joc—, va habilitar Dzeko perquè l’ariet bosnià superés la sortida desesperada de Piatov amb un subtil toc entre les seves cames. Sense frescor ni idees i acusant l’ansietat del moment, el Xakhtar es va quedar amb un home menys a causa de la merescuda expulsió d’Ordets, forçat a fer falta a Dzeko quan ja es plantava sol davant Piatov. Va ser el preludi final d’una nit històrica a la Ciutat Eterna. El segell de Monchi ha irromput amb força a Roma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)