Internacional

Europa, taula de salvació

Europa League. Més qüestionat que mai, el pitjor Arsenal de l’era Wenger confia trencar la maledicció dels vuitens contra el Milan en un curs de moment per oblidar

Habituat a ser a l’ull de l’huracà en els últims anys, Arsène Wenger sembla escriure els últims relats d’una història amb l’Arsenal que sembla que no té fi. Amb contracte fins al 2019, el futur del preparador alsacià s’ha convertit partit rere partit en un motiu de debat recurrent a les graderies de l’Emirates entre partidaris i detractors de la seva figura després de més de dues dècades liderant la nau gunner. “No sé si és la situació més difícil a la qual he hagut de fer front”, reconeixia recentment Wenger després de caure derrotat 0-3 a mans del City dues vegades de forma consecutiva, primer en la final de la copa de la lliga i poc després en la Premier. Sensacions futbolístiques a banda –l’equip mostra cada cop menys capacitat per competir davant els equips capdavanters–, els números donen l’esquena a un Arsenal que continua acumulant rècords negatius de forma alarmant.

Absent de la Champions per primer cop des que Wenger va assumir les regnes de l’entitat del nord de Londres la temporada 1996/97, després de 19 participacions consecutives, la contractació dels dos reforços més cars de la història del club –Aubameyang va costar 64 milions d’euros i Lacazette 53 milions d’euros– no ha permès fer el salt qualitatiu esperat. La venda d’Alexis Sánchez en el mercat d’hivern, a més, ha deixat l’equip orfe del seu futbolista franquícia en el tram decisiu del curs. “El meu futur és el que menys em preocupa. Sempre he respectat els meus contractes i he dit no a alguns dels millors equips del món per aquest motiu”, es vantava Wenger, aferrat més que mai a l’Europa League com a taula de salvació.

La barrera dels vuitens

Més a prop del cuer que del líder en la Premier i a 12 punts de distància del quart classificat, tan sols alçar-se amb el títol europeu evitaria que l’Arsenal quedés fora de la màxima competició continental per segon any consecutiu. “Financerament no podem competir amb el United o el City, però això no és excusa per no fer prou per competir al camp”, va explicar fa uns dies el francès. Tot i haver tingut un primer trimestre del 2018 per oblidar –6 victòries, 2 empats i 8 derrotes en 16 partits entre totes les competicions–, el sòlid triomf aconseguit a San Siro (0-2) en l’anada dels vuitens permet a l’Arsenal de Wenger tenir moltes esperances de superar una barrera psicològica, després d’acumular set anys seguits dient adeu a Europa en aquesta fase, totes en la Champions.

LES FRASES

Vuitens de final
Tornada
Lokomotiv M. - Atlético
17 h (beIN)
Anada: 0-3
Dinamo K. - Lazio
19 h (beIN)
Anada: 2-2
Zenit - RB Leipzig
19 h (beIN)
Anada: 1-2
Athletic Club - Ol. Marsella
19 h (beIN)
Anada: 1-3
Viktoria P. - Sporting CP
19 h (beIN)
Anada: 0-2
Ol. Lió - CSKA
21.05 h (beIN)
Anada: 1-0
Salzburg - B. Dortmund
21.05 h (beIN)
Anada: 2-1
Arsenal - Milan
21.05 h (beIN)
Anada: 2-0
No sé si la situació actual és la més difícil a la qual he hagut de fer front a l’Arsenal
Arsène Wenger
entrenador de l’arsenal

LA DADA

El meu futur és el que menys em preocupa. Sempre he respectat els meus contractes i he dit no a alguns dels millors equips del món
7
temporades
consecutives acumula l’Arsenal caient eliminat en la fase de vuitens de final, totes en la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)