1a divisió

Un comiat prematur

Primera divisió. El Vila-real capgira un 0-1 en contra en un intens final gràcies a un doblet d’Ünal i deixa els de Simeone a onze punts del Barça

VILA-REAL 2 ATLÉTICO 1

VILA-REAL:Asenjo, Jaume Costa, Álvaro González, Bonera, Mario Gaspar, Rodri, Roberto Soriano (Sansone, 63’), Trigueros, Fornals (Enes Ünal, 74’) , Bacca i Raba (Castillejo, 78’).ATLÉTICO:Oblak, Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas Hernández, Saúl, Thomas, Koke (Torres, 85’), Correa (Vitolo, 71’), Griezmann (Gabi, 81’) i Diego Costa.GOLS:0-1 (20’) Griezmann. 1-1 (82’) Enes Ünal. 2-1 (91’) Enes Ünal.ÀRBITRE:Fernández Borbalán (col·legi andalús). Grogues a Álvaro González, Rodri, Fornals, Bacca, Sansone, Giménez, Diego Costa i Griezmann. Expulsat Vitolo (93’), per vermella directa.

Les poques opcions que li quedaven a l’Atlético de mantenir el pols a la lliga van quedar gairebé esvaïdes ahir a la Plana Baixa. Escenari de mals records per al conjunt de Simeone en els darrers anys –ha encaixat tres derrotes consecutives en les últimes tres visites–, el Vila-real va castigar durament l’excés de conservadorisme dels colchoneros, situats ara a onze punts del Barça quan falten nou jornades.

Afavorit per un penal inexistent de Jaume Costa sobre Griezmann que el mateix ariet francès va encarregar-se de transformar als vint minuts de partit, semblava que la història es tornaria a repetir a favor d’un Atlético habituat a cedir la iniciativa al seu rival i defensar amb dents i ungles l’ajustat avantatge. Per dins, des de les dues bandes, a pilota aturada… El Vila-real insistia una vegada rere l’altra però sempre topava amb el mur visitant, ben replegat al darrere en espera de matar el duel en una ràpida transició. En una d’aquestes, Koke hauria pogut fer el 0-2 aprofitant una precisa centrada de Vrsalkjo al cor de l’àrea, però la seva rematada va ser rebutjat pel pal. Amb una marxa més després de la represa, els locals van anar creixent al mateix ritme mentre que l’Atlético continuava encomanant-se a la solidesa defensiva per mantenir la seva renda.

Pas endavant groguet

El signe del partit, però, va acabar canviant definitivament amb l’entrada gairebé seguida de Sansone, Castillejo i un Enes Ünal que acabaria sent decisiu. Més profund i incisiu que en la primera meitat, el Vila-real acabaria superant le fèrria defensa de l’Atlético en dues accions a pilota aturada, antany una de les grans virtuts del conjunt de Simeone.

Primer, amb una centrada lateral d’Álvaro que Ünal va rematar amb un bon gir de coll lluny de l’abast d’Oblak, i ja en el temps afegit, una falta servida per Castillejo i mal refusada per Godín va permetre a Bonera cedir l’esfèrica de nou a Ünal, que amb cert suspens va superar el que fins ara era el porter menys golejat del campionat. Eufòria desbordada a la Plana per a un Vila-real que recupera el cinquè lloc i decepció majúscula per a un Atlético que gairebé va dir adeu a les poques possibilitats que li quedaven de lluitar per la lliga.

LA FRASE

Tinc la sensació que el partit l’he perdut jo; amb les meves decisions no els he ajudat
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’atlético

LA DADA

3
derrotes
de l’Atlético aquesta temporada en el campionat de la regularitat, contra Espanyol, Barça i Vila-real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)