1a divisió

La troca s’embolica

Futbol. A Madrid indiquen que Hisenda mantindrà la via penal en el cas de Cristiano, mentre que el futbolista es pronuncia: “No intentin espatllar el moment que estic vivint amb notícies falses”

El futbol torna a somriure a Cristiano Ronaldo. Després d’un inici de campanya irregular, amb la pólvora mullada en la lliga i la crítica assetjant-lo, l’atacant ha recuperat la contundència en el tram final i en aquesta segona volta ja acumula 18 dianes. El portuguès de 33 anys viu ara mateix el millor moment del curs, alterat, però, pel seu problema amb Hisenda, que segueix latent.

Investigat per un presumpte frau fiscal de 14,7 milions d’euros comès entre els anys 2011 i 2014 en relació amb els seus drets d’imatge, l’Agència Tributària mantindrà la via penal en el seu cas, tal com van indicar ahir diversos mitjans madrilenys. Segons aquestes informacions, fa uns mesos hi va haver una reunió entre el futbolista del Real Madrid i l’Agència Tributària, en què el portuguès, segons fonts de la investigació, va oferir una “quantitat insignificant” que estaria al voltant dels “4 o 5 milions” per tal d’arribar a un acord, però la trobada, qualificada de “molt insatisfactòria”, va resultar estèril. Hisenda va refusar l’oferta econòmica de Cristiano.

En aquest sentit, segons van assegurar tant el diari As com Europa Press, Cristiano no hauria ofert a Hisenda un xec en blanc per tancar el seu cas. I és que el diari El Mundo, va publicar que el futbolista lusità havia traslladat una oferta a l’Agència Tributària per tancar el seu cas amb un acord econòmic a través del qual es comprometria a pagar la quantitat que el ministeri públic considerés oportuna sempre que això impliqués abandonar la via penal i retirar la petició de presó.

Davant del reguitzell d’informacions, Cristiano va aparèixer ahir a la tarda a través de les xarxes socials, amb un missatge en què va parlar de “notícies falses”. “No intentin espatllar el moment bonic que estic vivint amb notícies falses! La vida és bona. Agraït”, va escriure el davanter, que públicament sempre ha defensat la seva innocència.

Al jugador, investigat per haver comès, suposadament, quatre delictes fiscals, se l’acusa d’haver creat una estructura societària amb la qual hauria defraudat, presumptament, 1,39 milions d’euros el 2011; 1,66 milions el 2012; 3,2 milions el 2013 i 8,5 milions el 2014. D’acord amb el que van manifestar al seu dia els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), Cristiano podria haver de fer front a una petició de pena mínima total de set anys de presó pels quatre presumptes delictes fiscals comesos, i a una multa de 28 milions d’euros.

Està previst que la decisió de la jutgessa que instrueix el cas, Mónica Gómez Ferrer, es dugui a terme pròximament: judici o arxiu.

Alonso està “tranquil”

D’altra banda, l’exmadridista Xabi Alonso també té problemes amb Hisenda, que li demana vuit anys de presó per un presumpte frau fiscal. Ahir, l’exfutbolista, s’hi va referir: “Estic tranquil perquè tinc la consciència que ho he fet tot bé”, va explicar el de Tolosa, que va descartar arribar a un acord. “És una qüestió de principis. Si tingues dubtes, podria arribar-hi, però no en tinc. Estic convençut que sempre ho fet tot bé”, va dir Alonso.

EN ESPERA

L’atacant està investigat per un presumpte frau fiscal de 14,7 milions d’euros comès entre els anys 2011 i 2014

INFORMACIONS

Diversos mitjans van indicar que l’Agència Tributària va refusar una oferta del portuguès per arribar a un acord
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)